[80 B3 1.6 LPG 1990] Ustawienie gazu i problem ze spalaniem
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
W sobote pozaglądam dokładnie i dam znaćamath pisze:jesli na benzynie tak samo to musialbys ta podstawke jeszcze raz obejrzec, kolega tu wyzej pisal ze mu po 2 tyg padla znow, wiec moze u Ciebie tez tak sie stalo. ale jesli na benz normalnie by bylo, to mikserowi mozna sie przyjrzec. a jak nie to sie zastanowimy:)
Pozdr
ustawienia gazu
[ Dodano: 2010-12-08, 22:47 ]
witam wszystkich, spalanie 10l w PP z gaźnikiem 2EE jest średnią normą. Co do regulacji gazu, podciśnienie musi być sprawne, podstawa gażnika (wcześniej pisano) serwo ham. sterowanie klapą zasilania powietrza ciepło-zimno, następnie układ zapłonowy świece, przewody WN , kopułka i palec i oczywiście reduktor (parownik ) i filtr powietrza. Do przeprowadzenia reg. polecam analizator lub na słuch. Ważne czy w podanej insta. gaz jest silnik krokowy czy śruba? jest to ważne, śruba za mocno wkręcona ogranicza dolot gazu a wykręcona zalewa, trzeba ustawić ją optymalnie następnie można podregulować skład mieszanki na reduktorze. Polecam zlecić to doświadczonej osobie. Ale jak wiadomo polak potrafi, jak ktoś potrzebuje konkretnej porady nr części OE, szczegółowych danych to proszę pisać
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Miałem w granicach 10 ale jak się po trasie jezdziło to 8 ale czuć było różnice w jezdzie było czym jechać:) Teraz wymieniłem membramy i nie ustawiłem gazu tylko zostawiłem tak jak było to 13l ale byłem dzisiaj u gazownika troche pokręcił i zobaczymy co z tego wyjdzie:D
Membramy sobie sam wymieniłem i kosztowało mnie to 30 zł a u gazownika krzyczą sobie 150 więc lepiej się opłaca kupić na allegro za 30zł membramy i pojechać na regulacje za 20zł i jest git:) tak na przyszłość:D
Membramy sobie sam wymieniłem i kosztowało mnie to 30 zł a u gazownika krzyczą sobie 150 więc lepiej się opłaca kupić na allegro za 30zł membramy i pojechać na regulacje za 20zł i jest git:) tak na przyszłość:D