[B4]Czy mozna wymienic pompe wtryskowa z audi a4 do audi b4
[B4]Czy mozna wymienic pompe wtryskowa z audi a4 do audi b4
witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 19:38 przez fredrks, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nada ,nada ,jak przeszczepisz wtyczkęfredrks pisze:witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]

Zgadza się tylko że kolega ma nastawnik MES,pozostaje przeszczepMUNIOR pisze:Nada ,nada ,jak przeszczepisz wtyczkęfredrks pisze:witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]a tak na marginesie to dam ci dobrą radę ,widziałem już wiele "dobrych "pomp które po zajrzeniu do środka okazywały się pełne syfu ,pół biedy jak to tylko syf ,pompa w drobny mak i do czyszczenia ,gorzej jak w srodku będzie "mielonka "
wiec zanim załozysz taką pompę ,zrzuć nastawnik i zajrzyj do środka .No chyba że auto odpalało przy tobie...a jak juz zrzucisz nastawnik to załóż swój, o ile czysty, i nie bedziesz musiał przeszczepiać wtyczki <ok>

-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Ano drobnostka :mrgreen: tylko zapomniał o tym wspomniećendriu210 pisze:MUNIOR napisał/a:
fredrks napisał/a:
witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]
Nada ,nada ,jak przeszczepisz wtyczkęa tak na marginesie to dam ci dobrą radę ,widziałem już wiele "dobrych "pomp które po zajrzeniu do środka okazywały się pełne syfu ,pół biedy jak to tylko syf ,pompa w drobny mak i do czyszczenia ,gorzej jak w srodku będzie "mielonka "
wiec zanim załozysz taką pompę ,zrzuć nastawnik i zajrzyj do środka .No chyba że auto odpalało przy tobie...a jak juz zrzucisz nastawnik to załóż swój, o ile czysty, i nie bedziesz musiał przeszczepiać wtyczki <ok>
Zgadza się tylko że kolega ma nastawnik MES,pozostaje przeszczep

Żeby nie zakładać nowego tematu, to zapytam tu.
Mam nastawnik potencjometryczny, na boshu 93r.
Nastawnik po regeneracji jeszcze 5mc na gwarancji
I ostatnio ciężko pali na ciepłym, pisałem z forumowym specem od naszych tdi, no wychodzi na to że mam do wymiany pompe..
Dostałem pompe od kolegi też od 1z golf 3 94r tyle że z nastawnikiem indukcyjnym.
Jak ją przykładałem do swojej to wygląda identycznie, wtyczka również.
Tylko czy będzie pasować??
Oczywiście po zmianie nastawnika na mój 8-)

I ostatnio ciężko pali na ciepłym, pisałem z forumowym specem od naszych tdi, no wychodzi na to że mam do wymiany pompe..
Dostałem pompe od kolegi też od 1z golf 3 94r tyle że z nastawnikiem indukcyjnym.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
paji pisze:Żeby nie zakładać nowego tematu, to zapytam tu.
https://audi80.pl/19-tdi-pompa-wtryskowa-vt64307.htm