[B4]Czy mozna wymienic pompe wtryskowa z audi a4 do audi b4
[B4]Czy mozna wymienic pompe wtryskowa z audi a4 do audi b4
witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]
Ostatnio zmieniony 09 cze 2011, 19:38 przez fredrks, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nada ,nada ,jak przeszczepisz wtyczkę a tak na marginesie to dam ci dobrą radę ,widziałem już wiele "dobrych "pomp które po zajrzeniu do środka okazywały się pełne syfu ,pół biedy jak to tylko syf ,pompa w drobny mak i do czyszczenia ,gorzej jak w srodku będzie "mielonka " wiec zanim załozysz taką pompę ,zrzuć nastawnik i zajrzyj do środka .No chyba że auto odpalało przy tobie...a jak juz zrzucisz nastawnik to załóż swój, o ile czysty, i nie bedziesz musiał przeszczepiać wtyczki <ok>fredrks pisze:witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]
Zgadza się tylko że kolega ma nastawnik MES,pozostaje przeszczepMUNIOR pisze:Nada ,nada ,jak przeszczepisz wtyczkę a tak na marginesie to dam ci dobrą radę ,widziałem już wiele "dobrych "pomp które po zajrzeniu do środka okazywały się pełne syfu ,pół biedy jak to tylko syf ,pompa w drobny mak i do czyszczenia ,gorzej jak w srodku będzie "mielonka " wiec zanim załozysz taką pompę ,zrzuć nastawnik i zajrzyj do środka .No chyba że auto odpalało przy tobie...a jak juz zrzucisz nastawnik to załóż swój, o ile czysty, i nie bedziesz musiał przeszczepiać wtyczki <ok>fredrks pisze:witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Ano drobnostka :mrgreen: tylko zapomniał o tym wspomnieć Moja poprzednia wypowiedż dotyczy pompy z nastawnikiem indukcyjnym ,w przypadku potencjometrycznego jest nieaktualnaendriu210 pisze:MUNIOR napisał/a:
fredrks napisał/a:
witam.mam audi 1.9 tdi b4 otóż mam zepsuta pompę wtryskowa i znalazłem na szrocie pompę wtryskowa do audi A4 czy się nada? proszę o pomoc;]
Nada ,nada ,jak przeszczepisz wtyczkę a tak na marginesie to dam ci dobrą radę ,widziałem już wiele "dobrych "pomp które po zajrzeniu do środka okazywały się pełne syfu ,pół biedy jak to tylko syf ,pompa w drobny mak i do czyszczenia ,gorzej jak w srodku będzie "mielonka " wiec zanim załozysz taką pompę ,zrzuć nastawnik i zajrzyj do środka .No chyba że auto odpalało przy tobie...a jak juz zrzucisz nastawnik to załóż swój, o ile czysty, i nie bedziesz musiał przeszczepiać wtyczki <ok>
Zgadza się tylko że kolega ma nastawnik MES,pozostaje przeszczep
Żeby nie zakładać nowego tematu, to zapytam tu.
Mam nastawnik potencjometryczny, na boshu 93r.
Nastawnik po regeneracji jeszcze 5mc na gwarancji
I ostatnio ciężko pali na ciepłym, pisałem z forumowym specem od naszych tdi, no wychodzi na to że mam do wymiany pompe..
Dostałem pompe od kolegi też od 1z golf 3 94r tyle że z nastawnikiem indukcyjnym.
Jak ją przykładałem do swojej to wygląda identycznie, wtyczka również.
Tylko czy będzie pasować??
Oczywiście po zmianie nastawnika na mój 8-)
I ostatnio ciężko pali na ciepłym, pisałem z forumowym specem od naszych tdi, no wychodzi na to że mam do wymiany pompe..
Dostałem pompe od kolegi też od 1z golf 3 94r tyle że z nastawnikiem indukcyjnym.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
paji pisze:Żeby nie zakładać nowego tematu, to zapytam tu.
https://audi80.pl/19-tdi-pompa-wtryskowa-vt64307.htm