[b4] większe serwo - z czego pasuje?
- karolas123
- Forum Audi 80
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
na samym wlaczonym zaplonie podpompowalem ze trzy razy az bylo ciezej wcisnac i trzymalem, to pedal nie uciekal, na wlaczonym silniku tego zrobic nie moge.Słonik pisze:Sprawdzales czy serwo jest szczel;ne robiac w nim podcisnienie i czekajac czy trzyma :?:
tzn, ze bedzie upuszczac do serwa plyn? bo nigdzie nie ma wyciekowkarolas123 pisze:moze delikatnie byc nie szczelna na uszczelniaczu.
lezy mi w domu drugie serwo razem z pompą z audi coupe 2.6, serwo Lucas, pompa Girling.
ale jest pytanie, czy jak odkrece przewody ktore idą z pompy do abs, to czy nie zapowietrzy sie znowu caly uklad? - bo to, ze wyleci cwierć litra plynu z pompy, to juz uswiadomilem sobie.
Słonik, sposób odpowietrzania napisałem na poprzedniej stronie co i jak robilem, tak mi radzili w warsztatach cenionych wokoł mnie ale mi tego nie zrobili bo nie mieli czasu.
Jest też możliwość, że ten o-ring który jest od tyłu na pompie hamulcowej może przepuszczać, gdy wytworzy sie podcisnienie z silnika w serwie?
- karolas123
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dobra, teraz to ja mam zapytanie a propos serwa. Jakiś czas temu ot tak dla beki zachciało mi się przed czerwonym światłem zahamować tak impulsowo, tzn deptam raz, drugi, trzeci i za czwartym musiałem depnąć tak, że o mało co bym fotel złamał bo inaczej bym nie zahamował :shock:
To chyba nie jest normalne zjawisko, prawda ? W opisywanym przypadku będzie to serwo, czy może coś innego ? Normalnie jak naciskam i trzymam to hamulce hamują OK, ale jak zacząłem hamować opisanym sposobem to za 4 razem pedał twardy i ledwo się zatrzymałem :evil:
To chyba nie jest normalne zjawisko, prawda ? W opisywanym przypadku będzie to serwo, czy może coś innego ? Normalnie jak naciskam i trzymam to hamulce hamują OK, ale jak zacząłem hamować opisanym sposobem to za 4 razem pedał twardy i ledwo się zatrzymałem :evil:
- karolas123
- Forum Audi 80
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zmieniłem wkońcu tą cholerną pompe, pocięte palce i kilka wlosow wypadlo z nerwow i stresu zeby nie oblac niczego plynem ale dalej klapa :evil:
odpowietrzałem tydzien temu i dzisiaj i dalej gei ucieka w podloge już mi ręce opadają, oddał bym do mechanika ale mi powiedzial na start za odpowietrzenie 150zł i jak cos jeszcze wyjdzie, czyli minimum 300zł musze miec - sprawdzalem serwo, pompe, abs, przewody w komorze i nigdzie nie cieknie, przedtem lała pompa...
jezdze juz bez przegladu miesiac, a jak wiadomo auto musi byc sprawne zeby przeszlo
prosze o jakąś pomoc, nawet duchową
odpowietrzałem tydzien temu i dzisiaj i dalej gei ucieka w podloge już mi ręce opadają, oddał bym do mechanika ale mi powiedzial na start za odpowietrzenie 150zł i jak cos jeszcze wyjdzie, czyli minimum 300zł musze miec - sprawdzalem serwo, pompe, abs, przewody w komorze i nigdzie nie cieknie, przedtem lała pompa...
jezdze juz bez przegladu miesiac, a jak wiadomo auto musi byc sprawne zeby przeszlo
prosze o jakąś pomoc, nawet duchową
- karolas123
- Forum Audi 80
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
podmieniona na sprawną z coupe.karolas123 pisze:Mnie tu wali złomiasta pompa. Innego wyjasnienia nie widze skoro wszystko juz sprawdziłeś.
w poniedzialek jade ugadac sie na termin do mechanika, bo naprawde juz nie mam pojecia co nie tak :cry: plynu w zbiorniku nie ubywa, nawet mam zaznaczoną kropke na obecnym stanie juz tydzien.
nie piszcie mi, ze zle odpowietrzam bo w a4, polo, jettcie jednej i drugiej, odpowietrzalem sam wszystko od zera i była żyleta, teraz tu jest problem jak nie wiem
- karolas123
- Forum Audi 80
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w sobote mam dzwonic bo teraz niemają czasu ale padło teraz podejżenie na ABS, prawy przedni zacisk nie odbija od razu i też hamuje z opznieniem, cos moglo wpadnac do kanału w pompce jak leżała sobie na stole nie zabezpieczona dwa dni.
w piatek wczesniej skoncze, to wykrece abs i sprężarką dmuchne z 10barow, na bialy karton i zobacze czy coś wypadnie po paru minutach...
wiem, brzytwy sie chwytam.
w piatek wczesniej skoncze, to wykrece abs i sprężarką dmuchne z 10barow, na bialy karton i zobacze czy coś wypadnie po paru minutach...
wiem, brzytwy sie chwytam.
- mechatomek
- Forum Audi 80
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w tym przypadku chyba bylyby jakies oznaki w.w. zajscia? - mokry przewod elastyczny lub ubytek plynu w zbiorniku?mechatomek pisze:a może padł ci wężyk gumowy przed zaciskiem? mógł się rozlecieć w środku
tak przegladam zdjecia na telefonie i zastanawiam się, czy zaznaczone przewody na zdjeciu maja jakies wieksze znaczenie w ustawieniu?
czy to jest tylko przod-tyl? - pomylka grozilaby wczesniejszym hamowaniem tylu? - wiekszym cisnieniem przenoszonym na tyl?