witam
mam dziwnie śmierdzący olej benzyna zarówno w misce na miarce po jej wyciągnięciu jak i po odkręceniu korka śmierdzi benzyna (dodam ze na gorącym silniku paruje po jego odkręceniu )olej lepkość ma zachowana , wlany texaco halvoline minerał . Olej wymieniłem i dalej to samo kontrolki w porządku oleju mi nie bierze w ogolę ani nie przybywa . jak odpalę na zimnym to przykopci na czarno jak mu pogaruje to chmura za mną idzie , potem normalnie ale jak przejadę kawałek np do pracy to mam zadymiony już zderzak na czarno , czy to ze pali tak na czarno może być wina tego ze nie mam katalizatora tylko strumienice . Obawiam się uszczelniaczy na zaworach czy moje podejrzenie jest dobre <osohozi> . mam tez walnięte przewody od odmy pokrywy zaworów (jak ktoś ma to z chęcią odkupie bądź zamienię za oryginalna pompę paliwa z pełnym koszem do b4 ABT ),które narazie zakleiłem power tape-m , a wiem że jak ona jest strzelona to zapłon inaczej reaguje i może kopcić mi tez ( Faluja mi obroty) .DODAM ze auto od 5 lat ma założona LPG to normalny objaw przy tym , POMOCY bo nie wiem gdzie mam już szukać
[abk b4 ] smierdzacy olej
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
jabko_nb pisze:mam dziwnie śmierdzący olej benzyna zarówno w misce na miarce po jej wyciągnięciu jak i po odkręceniu korka śmierdzi benzyna (dodam ze na gorącym silniku paruje po jego odkręceniu )olej lepkość ma zachowana
Jeśli masz LPG i jeździsz na nim sporo więcej niż na benzynie to nie powinno być benzyny w oleju.jabko_nb pisze:DODAM ze auto od 5 lat ma założona LPG
Może jedzie na dwóch paliwach, jak masz zrobione odcięcie wtrysku? Na przekaźniku czy cztery-kanałowym emulatorze (lub sekwencyjnym gazie)? Bo w drugiem przypadku może on padać i na którymś garze może pracować wtryskiwacz benzyny. Nie telepie silnikiem na wolnych obrotach?jabko_nb pisze:potem normalnie ale jak przejadę kawałek np do pracy to mam zadymiony już zderzak na czarno ,
Jakie masz spalanie benzyny i LPG. Nie ubywa Ci benzyny w podczas jazdy na gazie?
- gawcio12312
- Forum Audi 80