Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

---WszyStkO o nIczYM czyli OffTopiC pełną gębą---

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi i nie tylko związane z motoryzacją.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darioosh B3/B4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: darioosh B3/B4 » 15 cze 2011, 08:52

sagem pisze:Mabrothrax, wywal to <ok>

Ojciec chce sprzedać auto, wczoraj telefon, dzwoni Pan, pyta o cene, wyposażenie, bla bla bla, potem pada pytanie, ile to ma km na blacie najechane; ojciec mówi 300 tysięcy, gość odpowiada, uuuu panie, dowidzenia. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: smutne

Sharan z 1Z z 97 :lol: :lol: :lol:
Kupujący pyta:

O cenę: Do uzgodnienia
Stan techniczny: Do uzgodnienia
Przebieg: Do uzgodnienia

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 15 cze 2011, 17:03

Zapraszam do grupy " GTDiHumor " na facebooku, miłe podśmiechiwanki na temat diesli, anegdotki i wszystko wesołe na temat diesla, zachęcam do czytania i udzielania się.

Awatar użytkownika
ziemor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziemor » 16 cze 2011, 12:27

Witam
Prezentuję dźwięk sms'a w formacie mp3
Rozszerzenie należy zmienić z zip na mp3

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 16 cze 2011, 12:37

sagem pisze:Mabrothrax, wywal to <ok>

Ojciec chce sprzedać auto, wczoraj telefon, dzwoni Pan, pyta o cene, wyposażenie, bla bla bla, potem pada pytanie, ile to ma km na blacie najechane; ojciec mówi 300 tysięcy, gość odpowiada, uuuu panie, dowidzenia. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: smutne

Sharan z 1Z z 97 :lol: :lol: :lol:
Wywalam <ok>

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 16 cze 2011, 12:49

seba1025 pisze:Wstałem rano...( można powiedzieć że jak zawsze), wykonuje poranne czynności i wsiadam na rower jadąc do pracy w pełni zaspany.
Jadę, jedno skrzyżowanie, myślę coś się psuje komuś ...
jadę, drugie skrzyżowanie, nie no zaraz coś się stanie jak tak ludzie będą jeździć popsutymi autami ...
kolejne skrzyżowanie, co za frustrujący dźwięk !,
jadę przez tory. Myślę że zaraz komuś ... jak się obudzę, zrobię krzywdę!.
Już bardzo blisko...
skrzyżowanie . Czemu ci ludzie tak nie szanują tych samochodów, olej z uszczelniaczy im leci, silnik chodzi jak by tłok napieprzał o zawory...
Obudziłem się !. Diesel.

Mam prośbę do ludzi dobrej woli.
Co dzień rano nie tylko ja jestem zaspany, co dzień rano cieszymy się z pięknego dnia, ale czy co dzień rano musimy sobie uprzykrzać życie jeżdżąc dieslami do pracy?!, hałasując pod oknami tym którzy jeszcze śpią?.
Za młodu montujemy ryczące tłumiki, przerażające car audio które w obrębie kilometra przepuszcza fale szturmową przez ściany wszystkim domostw... zrozumiałe, ale z tego się wyrasta.
Czy dziś już się nie liczy cisza, spokój, szacunek dla drugiej osoby?, czy już nie wyrastamy z zakłócania ludziom spokoju? czy dla kliku złotych jesteśmy w stanie zakłócić spokój, zanieczyścić środowisko i zostawić czarną plamę na bieluśkim śniegu w którym nasze dzieci się bawią ?!. Dzień w dzień włączając nawiew w aucie i jadąc za tymi wszystkimi dieslami wdychamy się tyle substancji smolistych co byśmy palili papierosy.
Nie mówię że diesel jest pomyłką ludzkości, ale czy oby warto powielać ten błąd odpalając go co dzień rano?
Nie chce robić porównań benzyny i diesla, bo tego się nie da. ale czy nie lepiej dołożyć parę zł i jechać cichutko spokojnie nie frustrując sąsiada? nie brudząc mu okien i nie uciszać swojej świadomości zakłócania spokoju innych po przez mówienie " a co mnie to obchodzi"," mam to w dupie" czy inne slogany reklamowe luźnego trybu życia jak pampersy niemowlaka, a to i tak się na nam zemści.
Kupmy polo 1,2 zamiast golfa 1,9 tdi, oba jadą tak samo, tyle że polo robi to skromnie, cicho i (jeśli można użyć tego słowa w przypadku aut) ekologicznie. Nie udając sportowca jedziemy skromnie nie denerwuj ludzi w około niepokojącymi dźwiękami z pod maski sąsiad widzi w nas skromność i nie obgaduje nas za plecami mówiąc na nas bufon... kupił sobie nowego passata( nie ważne że 1,9 tdi, ważne że z nalepką SPORT EDYTION, a nalepka nie przyspiesza nam auta)

Miłego i spokojnego dnia
ani to śmieszne, ani ciekawe
straciłem 3 cenne minuty

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 16 cze 2011, 12:54

Desperacki apel który nic nie zmieni :roll: to już chyba lepiej szlochać po cichu.

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 16 cze 2011, 13:08

gornik jeździsz dieslem?

hm... w zasadzie desperackie to fakt... ale w momencie kiedy to tworzyłem... bo tak ładnie dzień się zapowiadał, a tu tak irytująco co skrzyżowanie najbardziej klekoczące diesle w moim mieście... później SCANIA czy coś w tym stylu taki wielki czerwony, wywrotka przejechała i zrobiła takie zachmurzenie, myślałem że się uduszę... serio. Nie wkurzyli byście się jak sobie wstaliście pierwszy raz błogo odczuwając i słysząc każdy ćwiergot i zew natury, po chwili światła, i z pod świateł..... klekelkelkelkelkelekeleklekeek... następny za nim klekelkelekelkelekelek i tak kilka skrzyżowań pod rząd !

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 16 cze 2011, 22:15

seba1025 pisze:po chwili światła, i z pod świateł..... klekelkelkelkelkelekeleklekeek... następny za nim klekelkelekelkelekelek i tak kilka skrzyżowań pod rząd !
eeeee tam jak na wsi jestem to nie zdzieram japy na bociany :lol:

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 16 cze 2011, 22:21

seba1025, zazwyczaj nie jeżdżę. Nie mam za to takich odczuć jak Ty.

seba1025
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seba1025 » 17 cze 2011, 14:03

Zazwyczaj, nie znaczy wcale. Po za tym trzeba mieć wrażliwość odbioru otoczenia żeby takie rzeczy widzieć.

Niejednokrotnie ludzie przez całe życie wsiadają do auta które się rozsypuje. Ale im to ryba bo ważniejsze jest dla nich co innego.
Dla tego po za wrażliwością odbioru otoczenia wystarczy wiedzieć czym jest diesel jak skonstruowany i co z siebie wydala żeby stwierdzić że jest to urządzenie tylko do maszyn rolniczych i ciężkiego sprzętu. Tylko pewien Pan z mercedesa wpadł na pomysł żeby ten wibrator z maszyny do przewozu ciężkich rzeczy wsadzić do auta na co dzień... tylko jego świadomość na temat tego jakim to jest nośnikiem syfu była nikła. A później ilość wsadzonej w ten projekt kasy musiała się zwrócić wiec wypuścili to do ludzi. A że ludzie nie jeździli kiedyś po bułki autami, tylko w dalekie trasy do tego dostępność do ropy była większa niż do benzyny,co za tym idzie nie stawało auto w polu z powodu braku energetycznego surowca w baku. Nawet jeśli stało to szło się do większego gospodarstwa i wlewało ropsko i jechało dalej.
Tylko chyba już nie mamy takiego zacofania na ziemi? a oszczędność tego znikoma...więc po co nadal one są?
Zresztą dyskusja na temat diesla jest nie potrzebna bo dla każdego ważne jest co innego...
Tak ze pozdrawiam posiadaczy diesla i życzę zdrowia i tu już bez uszczypliwości.

[ Dodano: 2011-06-17, 14:05 ]
shellah pisze:
seba1025 pisze:po chwili światła, i z pod świateł..... klekelkelkelkelkelekeleklekeek... następny za nim klekelkelekelkelekelek i tak kilka skrzyżowań pod rząd !
eeeee tam jak na wsi jestem to nie zdzieram japy na bociany :lol:
Bo bociany to czysta natura i są bardzo ładne:)

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 17 cze 2011, 15:16

seba1025, nie podejmuje tematu. Niech każdy jeździ czym chce.
Dajcie spokój z tymi bzdurami bo to jest już nudne <zyga>
Jeśli chodzi o sprawy ekologiczne to mam to głęboko w poważaniu.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 17 cze 2011, 15:36

Ekologia??Przecież w tej chwili coś takiego nie istnieje i wszystko jest pseudoekologiczne :-P
Warunki:
1.Auto ma jechać
2.Ma palić tyle na ile nas stać.
3.Ma nam się podobać.
Tym wszystkim co się nie podoba to że samochody kopcą,palą i zatruwają środowisko proponuje przesiadkę na rowery..

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 17 cze 2011, 17:26

shellah pisze:Ekologia??Przecież w tej chwili coś takiego nie istnieje i wszystko jest pseudoekologiczne :-P
Warunki:
1.Auto ma jechać
2.Ma palić tyle na ile nas stać.
3.Ma nam się podobać.
Tym wszystkim co się nie podoba to że samochody kopcą,palą i zatruwają środowisko proponuje przesiadkę na rowery..
Czasami zastanawiam czemu uwielbiam to forum i innych klubowiczy PKA80. :-)

Już wiem. :mrgreen:

Za takie wypowiedzi.
<bravo> <bravo> <bravo>

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 21 cze 2011, 21:52

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80