[ b4 abk 2.0] prolem z samoreglatorami
- davidpolska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Jak siwo to bierze olej może odma przy dużych prędkościach obrotowych tak niesie ta mglę olejową. Odłącz odmę i dodaj gazu. Zobaczysz czy rzuca olejem.davidpolska pisze:a co jest jak tak depne jak jade np na 3 i wycisne do 5 tys to siwo się robi; a przy normalnej jezdzie nic; tylko para z LPG;??
[ Dodano: 2011-03-11, 06:21 ]
bulinek2009 pisze:Przed rozkręcaniem wszystkiego sprawdź gdzie jest luz czy pomiędzy czopem korbowodu, a korbowodem, czy na główce korbowodu pomiędzy tulejką a sworzniem tłoka.Lukaszbroz pisze: Wiesz byłem zmierzyć tłok i tłok jest ok więc wymienię tylko pierścionki i panewki no i wiadomo że głowice zrobie kapitalny remat i myśle że audi będzie chodzić:)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam Was.Mam pytanie,a chodzi mi o to że na zimnym silniku mi cyka przez kilka sekund,może 3 sek,później już jest ciszej,ale jeszcze lekko słychać,dopiero jak silnik jest ciepły to wtedy silnik pracuje cicho,czy to szklanki do wymiany,czy może olej jest nieodpowiedni,a leje Castrol Magnatec 15W40,czyli mineralny,jak macie jakieś rady czy podpowiedzi to piszcie,z góry Wam Dzięki.
-
- Forum Audi 80
Witam Was.Chciałbym zapytać czy cykanie szklanek może być spowodowane zużytym olejem???Mam przejechane prawie 200 tys,ale na pewno jest więcej,na tym oleju Castrol Magnatek 15W40 jest już przejechane prawie 8 tys i już jest trochę czarny,i jeszcze jedno pytanie,czy mógłbym przejść z mineralnego na półsyntetyk???Z góry dzięki za rady i podpowiedzi,pozdrawiam.
Możesz pomyśleć już o wymianie oleju, będzie robił się czarny ponieważ wyłapuje wszystkie zanieczyszczenia jakie są w silnikutomek 74-35 pisze:Witam Was.Chciałbym zapytać czy cykanie szklanek może być spowodowane zużytym olejem???Mam przejechane prawie 200 tys,ale na pewno jest więcej,na tym oleju Castrol Magnatek 15W40 jest już przejechane prawie 8 tys i już jest trochę czarny,i jeszcze jedno pytanie,czy mógłbym przejść z mineralnego na półsyntetyk???Z góry dzięki za rady i podpowiedzi,pozdrawiam.
A przejście z mineralnego na półsyntetyk to jeżeli nie masz wycieków i silnik nie bierze Ci oleju to zmieniaj. Ja u siebie tak zrobiłem, był mineralny a zalany półsyntetyk przy prawie 300 tys. przebiegu i tylko na dobre wyszło :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Łatwiej odpalał w zimie, nie był taki gęsty Dużo szybciej ucichały szklanki po odpaleniu (Bywało że nawet 5 minut tłukły na mineralnym a po zmianie kilka sekund i cisza). Wydaje mi się że ciszej też chodzi ale to może być moje subiektywne odczucie <ok> Napewno lepiej jest dla silnika na półsyntetyku. <ok>