Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 ABT] nierówno pracuje na pb lpg po wymianie rozrządu

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
ThomasVIP
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 ABT] nierówno pracuje na pb lpg po wymianie rozrządu

Post autor: ThomasVIP » 21 cze 2011, 13:34

Witam wszystkich , mam taki problem , 3 dni temu wymieniłem rozrząd , przy odbiorze mechanik powiedział mi że troszkę poprawił zapłon bo miałem źle ustawiony i teraz jest dobrze ustawiony ale po tym fakcie nierówno pracuje na benzynie i na gazie trzęsie całym samochodem i słabsze przyśpieszenie a co do spalania to jeszcze nie zdążyłem sprawdzić o co tu chodzi ??
Z góry dzięki pozdrawiam

Key100l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Key100l » 22 cze 2011, 08:30

Czyli teraz do mechana wrócić pokrzyczeć:P i żądać poprawy. A tak na serio to sprawdziłbym sam czy rozrząd się zgadza i wtedy zapłon do korekty bo u mnie też cyrki się działy jak zapłon był przestawiony

ThomasVIP
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ThomasVIP » 28 cze 2011, 08:43

Byłem u innego mechanika , okazuje się że miałem wymieniany silnik teraz siedzi o oznaczenia ABS ( nie wiem co to za oznaczenie , powiedział że były produkowane do 1992 r.) i tylko osprzęt jest dołożony od ABT , do tego mam zupełnie inny aparat zapłonowy taki z okrągłą buńką zakończoną króćcem nie wiem chyba to na podciśnienie do kolektora co jest błędem dlatego po wymianie rozrządu takie kwiatki wyszły szukam teraz aparatu zapłonowego i wracam do niego , nie wiem ma trochę racji czy też szuka jednej z przyczyny ..
Pozdrawiam

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 28 cze 2011, 12:33

ABS to 1.8 90KM z Golfa albo Passat montowany poprzecznie.

Co do aparatu to ktoś mógł wsadzić inny bo z ABT pewnie nie pasował bo jest na dużą dziurę. Teraz jak masz pewnie mechanicznie wyprzedzany zapłon podciśnieniowo-odśrokowo + do tego elektronicznie z ECU. Więc nie jest za dobrze, możesz próbować unieszkodliwić wyprzedzenie podciśnieniowe odłączając wężyk i trzeba pokombinować przy przeciwwagach aby też nie zmieniał kąta wyprzedzenia od obrotów.

ThomasVIP
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ThomasVIP » 28 cze 2011, 13:22

wężyk jest odłączony od początku był a mechanik powiedział że aparat będzie pasować

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl