[B4 1Z] Rezanie FMIC - nowe foty - rury w czarnym macie.
Dlatego dałem ten wątek do wgłądu ponieważ wydaje mi się że robienie 1Z'ta na moc więcej niż 150 PS (to i tak jest aż aż) tym bardziej AAZ czy inny silnik tego typu do podobnej mocy nie jest aż tak potrzebny FMIC, wiem oczywiscie że FMIC jest rozwiazaniem leprzym ale do zrobienie FMIC jest potrzebny :
-ICek
orurowanie z gumami
oraz coś co wszyscy zapominaja
zderzak! + kratki i oświetlenie (w moim przypadku)
-a do tego smiceka tylko sam icek
więc trzeba zsumować koszty i wtewdy nam wyjdzie co i za ile, solskier zrobił sam za ~700pln ale doliczyć do tego trzeba zdesio bo FMIC nie ma bata żeby wlazł w ori ze zwykłej B4, oto mi chodzi
-ICek
orurowanie z gumami
oraz coś co wszyscy zapominaja
zderzak! + kratki i oświetlenie (w moim przypadku)
-a do tego smiceka tylko sam icek
więc trzeba zsumować koszty i wtewdy nam wyjdzie co i za ile, solskier zrobił sam za ~700pln ale doliczyć do tego trzeba zdesio bo FMIC nie ma bata żeby wlazł w ori ze zwykłej B4, oto mi chodzi
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
No a zderzak z oswietleniem i lakierem wyszedł prawie 1500zł... nie licząc już lamp przednich co by nie zostały stare i nie wyglądało to jak zdekompletowane podzwoniszcze :mrgreen:solskier zrobił sam za ~700pln ale doliczyć do tego trzeba zdesio bo FMIC nie ma bata żeby wlazł w ori ze zwykłej B4, oto mi chodzi
Ty lepiej byś się wypowiedział co o tym myślisz xD pogadamy jak wpadne xDSolskier pisze:No a zderzak z oswietleniem i lakierem wyszedł prawie 1500zł... nie licząc już lamp przednich co by nie zostały stare i nie wyglądało to jak zdekompletowane podzwoniszcze :mrgreen:solskier zrobił sam za ~700pln ale doliczyć do tego trzeba zdesio bo FMIC nie ma bata żeby wlazł w ori ze zwykłej B4, oto mi chodzi
takie 2 slowa odemnieSolskier pisze:No a zderzak z oswietleniem i lakierem wyszedł prawie 1500zł... nie licząc już lamp przednich co by nie zostały stare i nie wyglądało to jak zdekompletowane podzwoniszcze :mrgreen:solskier zrobił sam za ~700pln ale doliczyć do tego trzeba zdesio bo FMIC nie ma bata żeby wlazł w ori ze zwykłej B4, oto mi chodzi
na centomani za czasow pierwszych turbawek brano IC z iveco itd , potem zaczeli knuc i robili IC na zamowienie pod jakie wymiary sie chce ... cena troche wyzsza ale efet lepszy
FMIC intercooler iveco [B4 1Z]
Witam, najpierw był pomysł i wpadł w ręce icek od iveco
byłby trochę za nisko, także zmiana na boczki z dolnym wejściem wyjściem żeby podnieść
kilka kolanek i trochę rury, prosty dolot bez udziwnień
wyszło takie coś
a oto powód całego zamieszania
został tylko problem miejsca pod zderzakiem ale to się załatwi odpowiednią dokładką żeby nie szpecić zbytnio dzioba poczciwej 80tki...
Zamontowane, działa, jeździ, aczkolwiek jeszcze ciągle faza projektu...
PozdrawiaM
byłby trochę za nisko, także zmiana na boczki z dolnym wejściem wyjściem żeby podnieść
kilka kolanek i trochę rury, prosty dolot bez udziwnień
wyszło takie coś
a oto powód całego zamieszania
został tylko problem miejsca pod zderzakiem ale to się załatwi odpowiednią dokładką żeby nie szpecić zbytnio dzioba poczciwej 80tki...
Zamontowane, działa, jeździ, aczkolwiek jeszcze ciągle faza projektu...
PozdrawiaM
Wymien sobie te waskie opaski skrecane na obejmy SGB, bedziesz mial pewnosc ze nic nie pusci ani nie przetnie lacznika silikonowego.
http://opaskikablowe.pl/2011/06/08/obej ... zaciskowa/
Pamietaj zeby dobrze dobrac wymiary bo one maja stosunkowo maly zakres regulacji.
http://opaskikablowe.pl/2011/06/08/obej ... zaciskowa/
Pamietaj zeby dobrze dobrac wymiary bo one maja stosunkowo maly zakres regulacji.