Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 1.6+gaz] szarpie na biegu jałowym

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
sebaczewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 1.6+gaz] szarpie na biegu jałowym

Post autor: sebaczewa » 05 wrz 2007, 22:53

witam wszystkich. od dwoch tygodni jestem posaidaczem audi 80. rocznik 1991. benzyna. na gazniku. autko poszlo do gazowania. przy okazji byly wymieniane rozrzad, swiece, przewody, podstawa pod gaznikiem. po uruchomieniu z instalacja gazowa auto chodzilo 15 minut a potem na wolnych obrotach zaczelo nim rzucac tzn silnikiem. po przelaczeniu na benzyne dalej te same objawy. zaznacze ze autko wczesniej chodzilo ok. mechanik zaczal szukac przyczyny. zbadal cisnienie w tlokach, kolektor. i nic. wyglada na to ze gdzies silnik bierze "lewe" powietrze. ale przewody sa ok. zaznacze ze zostala usunieta jeszcze jedna usterka. gaznik przez chwile nie mial masy tzn przerwany zostal przewod. czy cos sie moglo stac z komputerem. dziekuje wszystkim za ewentualna pomoc.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2007, 10:24 przez sebaczewa, łącznie zmieniany 1 raz.

szaaleniec
Forum Audi 80
Forum Audi 80

czyszczenie gaźnika

Post autor: szaaleniec » 06 wrz 2007, 09:39

Masz auto na gaźniku i mówisz, że szarpie. Mechanik sprawdził wszystko z ustawień ale pewnie nie przeczyścił dysz biegu jałowego. Można dmuchnąć gaźnik bez rozkręcania lub wykręcić wszystkie dysze i po kolei wyczyścić je. Przyczyną może być też lewe powietrze i to nie koniecznie z przewodów trzeba by wymienić komplet uszczelek pod gaźnikiem i sprawdzić czy nowa wkładka gazowa jest dobrze uszczelniona (powinna leżeć na gumowym kołnierzu). Przy uszczelnianiu gaźnika pod żadnym pozorem nie uszczelniaj gaźnika silikonem bo będzie buba poprzedni właściciel mojego auta tak zrobił no i musiałem gaźnik "gotować". Pozdrawiam i życzę powodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl