Witajcie otóz stałem sie szczesliwym w sumie niezbyt posiadaczem A4 ;(
Samochód jest twardy, niekomfortowy, nie to co moje B3, ale za to prowadzi sie jak po sznurku niebuja nie to co moja B3 (ma załozone orginalne set aibacha -20mm stabilizatory wachacze itd)
Ale o czym chce napisać samochod jest po powaznej przygodzie z glowicą, po kapitalce, silnik zaciagnął cały olej do układu chłodzenia i powstała maź prawdopodbnie kilkakrotnie.
Mimo wielkorktonego płukania ciągle cos wychodzi i zbiera sie pod korkiem, powiem wam szczeze, że obawiam sie czy usterka nie powróciła, jakies patenty na wyczyszczenie tego g...a czy tylko systematyczne płykanie i wymiana wody ?
[ALL] Olej w układzie chłodzenia jak pozbyć sie starego szla
Robiłem taki zabieg--nie pamiętam jak nazywał się preparat--może popytaj w motoryzacyjnych.Zalewasz układ woda,wlewasz płyn,odpalasz i zagrzewasz silnik do normalnej temperatury--potem spuścić,wypłukać i zalać właściwy płyn.
Może zanim się za to zabierzesz to sprawdź czy nie znika olej czy płyny utrzymują się w normie.
A pod korkiem może się zbierać w przypadku niedogrzanego silnika.
Może zanim się za to zabierzesz to sprawdź czy nie znika olej czy płyny utrzymują się w normie.
A pod korkiem może się zbierać w przypadku niedogrzanego silnika.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W A4 masz takie zawieszenie? Jeśli tak to nie będzie problemu znaleźć kogoś kto zamieniłby się na standardowe.LUKASZdiy pisze: (ma załozone orginalne set aibacha -20mm stabilizatory wachacze itd)
Może olej do płynu idzie przez chłodnice oleju. Tylko nie jestem pewien czy ta usterka mogła występować w silnikach VW.
aldi mam montowane w aso z wpisem w brif zawieszenie spreżyny, amorki, wachacze, tuleje, stabilizatory, sa tez wpisy o 18 BBSa i gumy 235 ale sadze ze felgi zgineły szybko jak autko wjezdzało do polski
co do ukladu chlodzenia własnie problem jest w tym, że nie wiem czy olej wchodzi do ukladu czy caly czas wypłukuje pozostałosci po poprzednich przygodach
co do ukladu chlodzenia własnie problem jest w tym, że nie wiem czy olej wchodzi do ukladu czy caly czas wypłukuje pozostałosci po poprzednich przygodach