[80 b4 1.9 tdi]wtrysk czy bedzie pasowal
[80 b4 1.9 tdi]wtrysk czy bedzie pasowal
witam mam pytanie czy wtrysk 028130202s z silnika akw bedzie pasowal do 1z <osohozi>
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
W jakim celu szukasz takich wtrysków, zamuli Ci fure i tyle a na ropie i tak nie zaoszczędzisz bo będziesz go bucił żeby chciał jechać <ok>poy pisze:witam mam pytanie czy wtrysk 028130202s z silnika akw bedzie pasowal do 1z <osohozi>
Jak by coś to u mnie leży w ropie zestaw w 100% sprawnych dwu sprężynówek do 1Z
Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 11:12 przez axell, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Podepnę się pod temat bo moje były z niewiadomych przyczyn usuwane,
padł mi wtrysk sterujący, ma numer 028 130 201 A, nie mogę nigdzie takiego znaleźć, zaczynam brać pod uwagę wymianę ich na inne, dużo jest 028 130 201 H, tyle że wtrysk sterujący z tym oznaczeniem jest wyższy i nie mam go jak przykręcić, czy da się do mojego silnika założyć inne wtryski, jak tak to jakie i jak?
padł mi wtrysk sterujący, ma numer 028 130 201 A, nie mogę nigdzie takiego znaleźć, zaczynam brać pod uwagę wymianę ich na inne, dużo jest 028 130 201 H, tyle że wtrysk sterujący z tym oznaczeniem jest wyższy i nie mam go jak przykręcić, czy da się do mojego silnika założyć inne wtryski, jak tak to jakie i jak?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
Z tego co piszesz to masz jednosprężynkowce ,zakładane w pierwszych tdi .Musisz wymienić komplet ,a nie tylko sterujący .Możesz wymienić w zasadzie na większość wtrysków z 1,9 TDI ,do wymiany bedą wtedy szpilki na dłuższe ,szukaj w dziale giełda ,chłopaki sprzedają swoje ori z 90- tek po wymianie na np.AFN-y ,sam możesz na takie wymienić ...tylko uwaga na alllegro bo co niektórzy nie wiedzą co sprzedają i wtryski od AFNa ,mogą okazać się wtryskami z SDIkulca pisze:padł mi wtrysk sterujący, ma numer 028 130 201 A, nie mogę nigdzie takiego znaleźć, zaczynam brać pod uwagę wymianę ich na inne, dużo jest 028 130 201 H, tyle że wtrysk sterujący z tym oznaczeniem jest wyższy i nie mam go jak przykręcić, czy da się do mojego silnika założyć inne wtryski, jak tak to jakie i jak?
kulca, jakby co o zapraszam:
https://audi80.pl/sprzedam-wtryski-d ... t57265.htm
Mam wtryski dwusprężynowe i przewody paliwowe potrzebne do ich założenia <ok>
https://audi80.pl/sprzedam-wtryski-d ... t57265.htm
Mam wtryski dwusprężynowe i przewody paliwowe potrzebne do ich założenia <ok>
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Avant
Jak wrócę z roboty wyślę Ci dokładny opis montażu, a podkładki to koniecznie nowe <ok>
[ Dodano: 2011-07-15, 19:59 ]
A co do samego allegro to fakt jest tam kupa handlarzy którym zadasz obojętnie jakie pytanie, to jedyną odpowiedzią jaką uzyskasz to:
Będzie pasowało!
[ Dodano: 2011-07-15, 19:59 ]
W tym wypadku to jednak przydaje się numer. Po numerze wszystko idzie sprawdzićMUNIOR pisze:...tylko uwaga na alllegro bo co niektórzy nie wiedzą co sprzedają i wtryski od AFNa ,mogą okazać się wtryskami z SDI
A co do samego allegro to fakt jest tam kupa handlarzy którym zadasz obojętnie jakie pytanie, to jedyną odpowiedzią jaką uzyskasz to:
Będzie pasowało!
Jestem po wymianie wtrysków, dziękuję koledze axell za szczegółowy opis czynności dopasowania wyższych wtrysków do mojego silnika
Po wymianie auto pali, check nie świeci, jednak ma strasznego muła, na weekend będę dysponował vagiem więc pobawię się ustawieniami kąta i dawki, mam nadzieje że to przywróci dawny wigor autka. Jakie powinny być wartości po prawidłowym ustawieniu?
Po wymianie auto pali, check nie świeci, jednak ma strasznego muła, na weekend będę dysponował vagiem więc pobawię się ustawieniami kąta i dawki, mam nadzieje że to przywróci dawny wigor autka. Jakie powinny być wartości po prawidłowym ustawieniu?
-
- Forum Audi 80
Jak przed wymianą chodziło lepiej ,to obawiam się ze coś z tymi wtryskami nie halo Sprawdzałeś wtryski jak rozpylają i czy trzymają ciśnienie otwarcia :?:kulca pisze:Jestem po wymianie wtrysków, dziękuję koledze axell za szczegółowy opis czynności dopasowania wyższych wtrysków do mojego silnika
Po wymianie auto pali, check nie świeci, jednak ma strasznego muła
Po zmianie wtrysków ,parametry kąta i dawki zmieniają się bardzo nieznacznie i nie wpływa to na pewno na zmianę wigoru auta w tą złą stronę ,auto nie powinno chodzić gorzej ,a wręcz przeciwnie , także obawiam się że vagiem nie przywrócisz mu utraconego wigoru ,bo problem leży zapewne w samych wtryskachkulca pisze:na weekend będę dysponował vagiem więc pobawię się ustawieniami kąta i dawki, mam nadzieje że to przywróci dawny wigor autka
Przez przypadek kiedyś u kumpla poznałem jego sąsiada który zajmuje się tylko wtryskami i za symboliczne piwo zbadał mi ten zestaw, stwierdził że jak najbardziej sprawne (artysta z miejscowości Kamionka koło Lubartowa może znasz, nazwiska niestety nie pamiętam). gibaj też z nimi nie miał problemów, ja osobiście też do nich łapek nie pchałem, więc ten osąd moim zdaniem rzuciłeś zbyt pochopnie :-|Jak przed wymianą nie chodziło lepiej ,to obawiam się ze coś z tymi wtryskami nie halo
-
- Forum Audi 80
To zmienia postać rzeczy axell, zapomniałem że wtryski są od ciebie W takim razie pozostaje zerknąć na dawkę paliwa ,bo w ori autach na boschu często jest niziutka ,ok.40 ,co wychodzi jakieś 8 mg ,i ewentualnie podciągnąć do 20 czyli jakieś 4mgaxell pisze:Przez przypadek kiedyś u kumpla poznałem jego sąsiada który zajmuje się tylko wtryskami i za symboliczne piwo zbadał mi ten zestaw, stwierdził że jak najbardziej sprawne (artysta z miejscowości Kamionka koło Lubartowa może znasz, nazwiska niestety nie pamiętam). gibaj też z nimi nie miał problemów, ja osobiście też do nich łapek nie pchałem, więc ten osąd moim zdaniem rzuciłeś zbyt pochopnie :-|