audi cabrio 2,3 20v
dzia zmieniłem stukowce na nowe nowego typu kupiłem 2 z silnika NG
załozyłem i juz wiem jak powinno 7a jezdzic
co do wydechu to musze go uszczelnic bo na łonczeniach sa przedmuchy
najwiekszy na połaczeniu z katalizatorem niemam oryginalnego pierscienia i tam dmucha jak ktos ma zbedny to chetnie przyjme
załozyłem i juz wiem jak powinno 7a jezdzic
co do wydechu to musze go uszczelnic bo na łonczeniach sa przedmuchy
najwiekszy na połaczeniu z katalizatorem niemam oryginalnego pierscienia i tam dmucha jak ktos ma zbedny to chetnie przyjme
I dlatego udzielasz się na forum motoryzacyjnym nie mając auta, w dodatku krytykując innych.MarcinC pisze:szczerze mówiąc to za darmo nie chciałbym tego auta gdybym miał nim jeździć i tankować takie ilości benzyny...
Moje 7A w quattro pali ok 10-12 litrów w zależności jak je przycisnę. Średnio na zbiorniku robię ok 600km.
przemek ale nie w warszawie tu wiecej stoisz niz jedziesz
i nonstop swiatła i 123 i stop i znowu
pozatym taki wynik wyszedł mi bo pierwsze 150km zrobiłem na zwalonych stukowcach
przepływke mam z 2,8 i auto jest ciezkie a moja noga jak głaz
mi tdi pali 7,5 do 9litrów w mieście
i nonstop swiatła i 123 i stop i znowu
pozatym taki wynik wyszedł mi bo pierwsze 150km zrobiłem na zwalonych stukowcach
przepływke mam z 2,8 i auto jest ciezkie a moja noga jak głaz
mi tdi pali 7,5 do 9litrów w mieście
słabej dynamice jezdziłeś ty kiedykolwiek ZDROWYM 7A !!!!!!!!!!!!MarcinC pisze:myślcie co chcecie, ale spalanie ponad 17litrów przy tak słabej dynamice to dla mnie porażka :-|
Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, 15:22 przez gruszek01, łącznie zmieniany 1 raz.
Udzielam się nie mając auta, bo właśnie przedwczoraj je sprzedałem. Nie skrytykowałem nikogo więc nie wiem o czym piszesz.zserty pisze:I dlatego udzielasz się na forum motoryzacyjnym nie mając auta, w dodatku krytykując innych.MarcinC pisze:szczerze mówiąc to za darmo nie chciałbym tego auta gdybym miał nim jeździć i tankować takie ilości benzyny...
Moje 7A w quattro pali ok 10-12 litrów w zależności jak je przycisnę. Średnio na zbiorniku robię ok 600km.
Może po prostu patrzę na to z innego punktu widzenia, bo jak ktoś ma kasy jak siana to ma wyje!@#$ czy pali 5 czy pali 30l na 100km. W moim przypadku jest trochę inaczej .
wziąłem pod uwagę spalanie, a moc jaką dysponuje to auto i moim zdaniem wypada słabo...gruszek01 pisze:słabej dynamice jezdziłeś ty kiedykolwiek ZDROWYM 7A !!!!!!!!!!!!MarcinC pisze:myślcie co chcecie, ale spalanie ponad 17litrów przy tak słabej dynamice to dla mnie porażka :-|
niestety nie jeździłem nigdy nawet zajeżdżonym 7A
Ostatnio zmieniony 17 lip 2011, 15:23 przez MarcinC, łącznie zmieniany 1 raz.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
bo te auta to stara dobra szkoła, i one nigdy nie będą palić poniżej 10 litrów na stówę. Ja ma 90tke która pali 12-14 normalnie , esa pali 17 w mieście.
Do tych aut trzeba serca aby te ilości benzyny znieść. To nie są civiki co palą 6 na sto.
I bardzo współczuję tym, którzy myśleli inaczej, do Audi ZAWSZE trzeba było samozaparcia i miłości, aby pewne rzeczy im wybaczyć.
Do tych aut trzeba serca aby te ilości benzyny znieść. To nie są civiki co palą 6 na sto.
I bardzo współczuję tym, którzy myśleli inaczej, do Audi ZAWSZE trzeba było samozaparcia i miłości, aby pewne rzeczy im wybaczyć.
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
ten motor to przeciwieństwo 2.2T i dlatego go uwielbiam. Dlaczego? Ze względu na reakcję na gaz, bezkompromisowość i kręcenie się do 7000 , gdzie dopiero dostaje zadyszki.
Marcinie - takiego auta nie kupuje się do jazdy na codzień, przykro mi, jeśli myślisz inaczej. To auto wychodziło 20 lat temu, kiedy benzyna kosztowała 1,70 za litr. Ja pamiętam takie czasy. Ty może nie, i Ci współczuję, bo nie masz punktu odniesienia. Pojeździj trochę autem z tym silnikiem, wtedy zobaczysz o co chodzi.
Marcinie - takiego auta nie kupuje się do jazdy na codzień, przykro mi, jeśli myślisz inaczej. To auto wychodziło 20 lat temu, kiedy benzyna kosztowała 1,70 za litr. Ja pamiętam takie czasy. Ty może nie, i Ci współczuję, bo nie masz punktu odniesienia. Pojeździj trochę autem z tym silnikiem, wtedy zobaczysz o co chodzi.