[b4 1z TDi] dystanse
-
- Forum Audi 80
[b4 1z TDi] dystanse
mam pytanie
jakie dystanse zalozyc aby moje kola byly idealnie rowne z rantem blotnika badz nawet 5mm wystawaly... 10mm 15mm 30 mm ?
mam seryjne kapcie 195/65 r15
oczywiscie do tych felg...
chce zalozyc dystanse zebyz auta zrobila sie fajna zaba, bo w tym sezonie jednak nie zaloze planowanych 18 calowek :] tak wiec zadowolic sie musze dystansami i szeroka żaba :mrgreen: + oczywiscie 60/60 glebujemy :mrgreen:
jakie dystanse zalozyc aby moje kola byly idealnie rowne z rantem blotnika badz nawet 5mm wystawaly... 10mm 15mm 30 mm ?
mam seryjne kapcie 195/65 r15
oczywiscie do tych felg...
chce zalozyc dystanse zebyz auta zrobila sie fajna zaba, bo w tym sezonie jednak nie zaloze planowanych 18 calowek :] tak wiec zadowolic sie musze dystansami i szeroka żaba :mrgreen: + oczywiscie 60/60 glebujemy :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
POPIERAM !!!!!!PawelG pisze:ja jak patrze na B4-ki z tyłu to zawsze jakoś odnoszę wrażenie, że prawe koło jest bardziej na zewnątrzPs..tył z prawej strony ( o dziwo tylko z prawej..jakby bardziej koło minimalnie wystawalo ) zaczął mi obcierac na poprzecznych koleinach ale i zawias -35/-35
jako autor tematu napisze ze wlansie dzis zalozy;em dystanse 15mm na strone czyli razme 30mm os.... no i super auto fajna zaba ale prawe tylnie kolo wystaje bardziej albo mi sie wydaje...
kazde b4 ma prawe tylnie kolo bardziej na zewnatrz cyz to zludzenie ?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Możliwe bądz autko dostało kiedyś w którąś stronę tyłka i takie kwiatki wychodzą :roll: Ale żeby wszytskie w tą samą stronę uderzone? Na stacji diagnostycznej można sprawdzić jak sie ma tylna oś.tryni81 pisze:ja uważam że to wina belki ukośnej (ustalającej położenie tylnych kół) może jest lekko ugięta albo coś w jej mocowaniu nie tak.
-
- Forum Audi 80
Odgrzeje trochę kotlecika
Ponieważ nie znalazłem na forum tego co mnie interesuje podłączę się pod temacik
Do rzeczy:
obecnie mam alu Borbet t 16' ET30 na to oponki 205/45 oczywiście na glebie 60/40 i na tył chce założyć dystanse 5mm (tak na początek co by się policja przyzwyczaiła ) w przyszłości mają iść na przód a na tył coś jeszcze gruuubszegoo :mrgreen: . I w związku z tym mam pytanko czy przy zastosowaniu takowych dystansów 5mm na tył muszę kupić dłuższe śruby czy mogę je przykręcić korzystając z seryjnych śrub do kół :?:
Ponieważ nie znalazłem na forum tego co mnie interesuje podłączę się pod temacik
Do rzeczy:
obecnie mam alu Borbet t 16' ET30 na to oponki 205/45 oczywiście na glebie 60/40 i na tył chce założyć dystanse 5mm (tak na początek co by się policja przyzwyczaiła ) w przyszłości mają iść na przód a na tył coś jeszcze gruuubszegoo :mrgreen: . I w związku z tym mam pytanko czy przy zastosowaniu takowych dystansów 5mm na tył muszę kupić dłuższe śruby czy mogę je przykręcić korzystając z seryjnych śrub do kół :?: