Wg moich przymiarek i wyliczeń, z przodu włazi nawet felga 10,5x20" z oponką 225/35/20, więc i 10x18" zmieszczę, tylko najpierw muszę zmienić te cholerne piasty. Czekam na foto od Mikołaja, który wpakował piasty i tarcze od A4 2.8. Offstet mu się zmienił drastycznie i musiał zapodać dystanse do przednich felg o grubości ponad 5cm! Wolałbym inne rozwiązanie... Szuan, a Ty jak zrezałeś te piasty i jak przymierzałeś te felgi 10x17"?
Też mi się bardziej podoba szerszy tył, ale w przednionapędowej taczce podoba mi się też tyle samo rantu z przodu i z tyłu (ale z niższym offsetem z tyłu w granicach 5-10mm). Jeśli nie wypali 10" to będzie przód 9,5" z oponką 215/35/18 i też będzie cacy.
Niki20, tak ranty wysyła mi luKredi, bo pisałem z nim o nich zanim je jeszcze wystawił, ale nie byłem zdecydowany czy z tyłu 3.25" czy 3.75" rantu. A wolę kupić od niego dwa oryginały pierwszy raz zdjęte z felg, niż jeden chiński do kompletu z jednym ori RH. Ale stwierdziłem, że 10" mi starczy, a przynajmniej mogę przy tym mieć super glebę i nie martwić się o przycieranie, czy tam Policję.