[1.9TDI 1Z] drgania kierownicy przy dodaniu gazu i hamowaniu
[1.9TDI 1Z] drgania kierownicy przy dodaniu gazu i hamowaniu
Witam, mam problem gdyż około dwóch miesięcy temu miałem drgania kierownicy przy prędkościach od 100 do 120 i przy hamowaniu z 100 do 80. Poczytałem trochę na forum i przy hamowaniu pisali że to hamulce a więc zakupiłem tarcze wraz z klockami z firmy ATE i wymieniłem i drgania przy hamowaniu ustały. Ale zostały przy prędkości i tu wymieniłem 2 przednie opony używane lecz po wymianie ich i zakupie nowych pierścieni centrujących problem znikł na stałe a więc już nie miałem żadnych problemów aż do czwartku gdy miałem dziurę w oponie wbity gwóźdź, dopompowałem oponę gdyż całe powietrze nie uleciało i jak jechałem do roboty było nadal zero drgań. Rano nadal było powietrze i na 2 dzień pojechałem by mi sklejono oponę i wyważyli ale jadąc zauważyłem znów problem drgania przy prędkościach od 100 do 120 i w nerwach pojechałem na inny warsztat by mi tą oponę znów wyważyli i ten problem zniknął gdyż wyjechałem na weekend 100km od domu i było ok. Lecz jak wracałem znów zaczęły mi się drgania i to bardzo mocne przy dodawaniu gazu i też przy hamowaniu. Tak samo jak teraz jeżdżę to na początku nic nie słychać jak hamuje a po około 10 km już tak słychać piszczenie klocków że aż głowa boli a tak nie było tak jak by czym bardziej się rozgrzewały tym bardziej piszczały. Już nie mam pojęcia co mam robić ? Może podjechać i wyważyć oponę w tym warsztacie co zakupiłem opony i wyważyli mi i było wszystko ok.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2011, 22:59 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.