No i właśnie pochwal się kierownicą w końcu też się przyczyniłam, że ją kupiłeś
gruzzz i tona spamu
Jeździłeś w deszcz? Miałeś awaryjne hamowanie?spaykee pisze:Mnie jeszcze te opony nie zawiodły, a nie należę do osób które wchodzą w zakręty 20kmph.
Ostatnio wracałem z gór - mokro po deszczu, przejazd kolejowy z zaporami, które zaczęły się zamykać - stuknąłem w pedał hamulca - efekt? Zblokowane koła i popłynąłem jak na lodzie :shock:
Kilka dni temu wyprzedzałem tira, ten przede mną przyhamował, ja też musiałem, też było po deszczu i to samo, musiałem ratować ręcznym...
Mam opony w dobrym stanie bo po 8mm.
Ile dałeś za te laczki?
-
spaykee
- Forum Audi 80

- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
jak widać każdy ma inny styl jazdy <ok> moim skromnym zdaniem czasem lepiej odpuścić hamulec jak się nie ma ABSu, zeby jeszcze w porę ratować się uciekając w bok, niż do zaparcia deptać heble. <ok>chybo101 pisze: A co w tej sytuacji daje ręczny przy zblokowanych kołach bo jakoś mi coś nie pasi![]()
właśnie, co do hebli - przód 280x22, tył tarcze, już nawet nie pamiętam jakich rozmiarów :lol:
-
spaykee
- Forum Audi 80

- Kontakt:
silnik już działa, zostało mi jedynie poskładać pas przedni, lampy, zderzak, tył pomalować, i połączyć wszystkie czujniki <ok> Najgorsze są właśnie czujniki, bo wiązki pod 5cyl są inne niż pod 4cyl, no i trzeba niektóre przewody skracać, inne przedłużac... :mrgreen: ale to małe piwo w sumie też, teraz, jak już cała reszta jest na miejscu
-
spaykee
- Forum Audi 80

- Kontakt:
furka już śmiga, od wczoraj dokładnie. <ok> Dziś jeszcze zmieniałem płyn chłodniczy (była woda, dla testu szczelności układu), olej i filtr oleju (jeździł wcześniej na starym oleju, który był w silniku), no i robiłem zbieżność+geometrię kół. Jutro jeszcze muszę troche pogarnąć auto - umyć, odkurzyć i takie tam, i można jechać na VW Manie <ok>