[80 b3 '89] Amortyzatory i sprężyny tył...
[80 b3 '89] Amortyzatory i sprężyny tył...
Mam z tyłu zielone amortyzatory... Czy takie były montowane w tych modelach czy one były już zmieniane ? Jak poznać czy moja 80 to s-line czy nie ? Jak poznać czy moj silnik ma 75 czy 90 KM ? Silnik 1.8 symbol nie podam, bo nie znajdę go
a druga sprawa to przysiadanie tyłu... jak obciążę auto 5 osobami i jeszcze jakimś obciążeniem w bagażniku tył bardzo siada... myślę, że sprężyny są jeszcze zdrowe i to jest normalne zachowanie tylko brzydko to wygląda i chciałbym coś z tym zrobić... co proponujecie ?
a druga sprawa to przysiadanie tyłu... jak obciążę auto 5 osobami i jeszcze jakimś obciążeniem w bagażniku tył bardzo siada... myślę, że sprężyny są jeszcze zdrowe i to jest normalne zachowanie tylko brzydko to wygląda i chciałbym coś z tym zrobić... co proponujecie ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Ja przed wymianą sprężyn i amorków miałem gumy w starych, bo już mi dobijało jak miałem 5 osób. Po włożeniu gum poprawiło sie, samochód stał wyżej i problem z dobijaniem sie skończył. A na dziurach auto zachowywało sie w miarę normalnie, na pewno nie skakało. Myślę jednak że takie rozwiązanie to jedynie na krótko. Proponuję zmienić amorki i sprężyny. Zobaczysz jak bardzo sie poprawi komfort jazdy. Należy też pamiętać o kwestii bezpieczeństwa.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja mam tył podwyzszony o 6.5cm ze wzgledu na to iż tez przewoże rodzinke i bagażnik full załadowany. mam wsadzone podkładki pod sprzezyny ale aż przy samym kielichu amortyzatora, nie jakies miedzy zwojami. zrobie ci później fotki jak to wyglada >przyznam tez chciałem obnizać autko"tzn usztywniac" ale taniej mnie wyniosło cos takiego i nie narzekam.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 20:17 przez Dziki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Słyszałem o czymś takiem. Kumpel też takie coś zrobił w passacie, bu dużo nim przewozi a jak dupe wlukł taką opuszczoną to ciągle się panowie policjanci do niego czepiali że co on tam przewozi. Też właśnie dał jakieś gumy od góry (dokładnie nie wiem jak to rozwiązał), ale mówi że teraz przy full załadunku auto nie ma rarwanej dupy tylko siedzi normalnie. Więc może to jest rozwiązanie.Dziki pisze:ja mam tył podwyzszony o 6.5cm ze wzgledu na to iż tez przewoże rodzinke i bagażnik full załadowany. mam wsadzone podkładki pod sprzezyny ale aż przy samym kielichu amortyzatora, nie jakies miedzy zwojami. zrobie ci później fotki jak to wyglada >przyznam tez chciałem obnizać autko"tzn usztywniac" ale taniej mnie wyniosło cos takiego i nie narzekam.