Witam.
Podczas jazdy od około 40 km/h z przodu po stronie kierowcy zaczyna tak szumieć i terkotać, podczas skręcania ustaje to na chwilkę na dziurach dodatkowo trochę stuka nie wiem co to może być przegub? Łożysko? Może coś innego? Może ktoś miał takie objawy.
Z góry dzięki za odpowiedzi
[B3 JN] Szum w przednim kole
Podczas jazdy się tak stało dosłownie "od tak" łożysko by szumiało chyba wcześniej ewentualnie wcześniej nie zwróciłem uwagi. Rano byłem trochę zamyślony teraz się przejechałem zwracając na to większą uwagę. I jest tak, podczas jazdy na wprost huczy podczas nawet lekkiego skrętu w lewo huk całkowicie zanika, gdy skręcam mocniej w prawo prawie zanika. Dźwięk jest taki jak by coś o coś tarło na dziurach zdarza się, że tak huk ginie, ale jak jadę prosto po równej drodze to huk jak ta lala. Pod objema nogami czuję drgania pasażer czuje też z tym, że pod lewą nogą.
[ Dodano: 2011-07-25, 22:23 ]
Aha dodam tylko, że teraz huczy przy każdej prędkości czasami zaczyna od 0 czasami od 20, zależy, ale nie wiem od czego :cry:
[ Dodano: 2011-07-26, 11:28 ]
Rzeczywiście łożysko może miałem pecha i się rozsypało bo miało ochotę. Podniosłem przód po stronie kierowcy i złapałem koło za górę i za dół i są spore luzy zrobiłem to samo łapiąc za boki i też są luzy więc to chyba jednoznaczne Będzie trzeba wymienić jak będzie czas
[ Dodano: 2011-07-25, 22:23 ]
Aha dodam tylko, że teraz huczy przy każdej prędkości czasami zaczyna od 0 czasami od 20, zależy, ale nie wiem od czego :cry:
[ Dodano: 2011-07-26, 11:28 ]
Rzeczywiście łożysko może miałem pecha i się rozsypało bo miało ochotę. Podniosłem przód po stronie kierowcy i złapałem koło za górę i za dół i są spore luzy zrobiłem to samo łapiąc za boki i też są luzy więc to chyba jednoznaczne Będzie trzeba wymienić jak będzie czas