Witam otóż mam problem z odpalaniem silnika
przed wczasami silnik perfekcyjnie palił na dotyk
gdy wyjechałem na wczasy to silnik zaczoł jakoś ciężko palić
gdy przyjechałem do domu to pojechałem do mechanika powiedział bym wymienił
przewody zapłonowe bo miały przebicie
i wymieniłem przewody świece kopułkę i palec
i przeczyściłem krokowca bo zaczoł mi skakać na obrotach
gdy tak pojeździłem z 3 dni to dziś z rana moja niunia z trudem zapaliła i po pracy przyjechałem chce jechać nie chce zaskoczyć
czym to może być spowodowane proszę o pomoc
[b3 2.0 3a] problem z odpalaniem
[b3 2.0 3a] problem z odpalaniem
Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 23:01 przez L_O_R_D, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Poprawiłem ci temat, następnym razem nazwij go zgodnie z regulaminem bo poleci od razu do kosza!
https://audi80.pl/-zanim-cos-tu-napi ... vt9608.htm
Masz LPG?
Sprawdź czy tarcza w przepływomierzu nie opada poniżej tego "lejka" w którym pracuje. Jeśli jest widoczna szczelina to trzeba podregulować bo wytłukło zderzak.
A tak ogólnie jak to w mechanicznym wtrysku szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność i jeszcze raz szczelność dolotu!
https://audi80.pl/-zanim-cos-tu-napi ... vt9608.htm
Masz LPG?
Sprawdź czy tarcza w przepływomierzu nie opada poniżej tego "lejka" w którym pracuje. Jeśli jest widoczna szczelina to trzeba podregulować bo wytłukło zderzak.
A tak ogólnie jak to w mechanicznym wtrysku szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność, szczelność i jeszcze raz szczelność dolotu!
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80