[B3 1.8] Czy takie felgi sie zmieszczą?
[B3 1.8] Czy takie felgi sie zmieszczą?
Witam!
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów z forum a dokładniej czy zmieszcze do swojej 80tki takie alu i jaki rozmiar opon byście proponowali, informuje ze starałem sie korzystać z kalkulatorów, używałem wujka gugla i opcji szukaj ale nic konkretnego godnego zaufania nie znalazłem.
fele: 7,5x18 et 35 no i wiadomo 4x108
czekam jeszcze na odpowiedź od sprzedawcy jaki otwór centrujący botwierdzi że siedziały juz w 80tce ale każdy swój towar sprzedać chce.
Czy będą potrzebne dystanse na przód żeby w ogóle mozna było skręcać?
Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów z forum a dokładniej czy zmieszcze do swojej 80tki takie alu i jaki rozmiar opon byście proponowali, informuje ze starałem sie korzystać z kalkulatorów, używałem wujka gugla i opcji szukaj ale nic konkretnego godnego zaufania nie znalazłem.
fele: 7,5x18 et 35 no i wiadomo 4x108
czekam jeszcze na odpowiedź od sprzedawcy jaki otwór centrujący botwierdzi że siedziały juz w 80tce ale każdy swój towar sprzedać chce.
Czy będą potrzebne dystanse na przód żeby w ogóle mozna było skręcać?
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Mabrothrax, 37 jest b4, w b3 bylo inne et, nie pamietam teraz dokladnie...
Archie88, ten znajomy to zglebil auto a nie obnizyl, a to dwie rozne rzeczy, do 18" wystarczy 40/40 i sam rozmiar kola i tak wywyzszy Ci miske tak ze jej nie uriwesz, uwierz na slowo...
a tak poza madrowaniem sie, przychylam sie do rad Mabro, na temat dystansu i gleby bo inaczej to daremne wydawanie pieniedzy
Archie88, ten znajomy to zglebil auto a nie obnizyl, a to dwie rozne rzeczy, do 18" wystarczy 40/40 i sam rozmiar kola i tak wywyzszy Ci miske tak ze jej nie uriwesz, uwierz na slowo...
a tak poza madrowaniem sie, przychylam sie do rad Mabro, na temat dystansu i gleby bo inaczej to daremne wydawanie pieniedzy
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie znam się na B3, ale błotniki przednie i tylne są sporo płytsze od B4, więc wydaje mi się, że bez dystansów te felgi będą dobrze leżeć i raczej nie powinnyt obcierać wewnątrz z oponą 205/40, jeśli nie masz gleby to 205/40, a jeśli masz chociaż -35mm to opony zapodaj 205/35, by było ładniej. Dystanse się kupuje dopiero po założeniu felg i pomierzeniu wszystkiego. Jeśli myślisz teraz o dystansach to jakbyś dzielił skórę na niedźwiedziu. Poza tym niższy offset z przodu nie wygląda dobrzy, gdy z tyłu jest wyższy. W B4 optymalnie wygląda różnica 5mm na stronę szerzej na tyle.
Nie, 5mm więcej niż to przewidziała fabryka. Ale to tylko moje widzimisieNiki20 pisze:czyli tak jak jest w oryginale
Najlepiej dobrać opony do felg, glebę do kół, a na koniec dystanse do błotników tylko w takiej kolejności można uzystać perfekcyjne osadzenie (oczywiście zgodnie z tym co się chce osiągnąć).Niki20 pisze:Najlepiej to jak byś pierwsze posadził auto a wtedy opony dopasowywał...
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
a no to już kwestia indywidualna. Wydaje mi się, że my jako właściciele Bczwórek i tak nie mamy co narzekać w tej kwestiiATLAS pisze:Nie, 5mm więcej niż to przewidziała fabryka. Ale to tylko moje widzimisie
w tej kwestii jak zawsze masz racjęATLAS pisze:Najlepiej dobrać opony do felg, glebę do kół, a na koniec dystanse do błotników tylko w takiej kolejności można uzystać perfekcyjne osadzenie (oczywiście zgodnie z tym co się chce osiągnąć).