Witam!
Zaliczyłem ostatnio dzwona w przednie prawe koło. Zgięło mi wahacz i ruszyło lekko sanki. Wszystko idzie do wymiany ale chciałbym także sprawdzić nadwozie. W związku z tym mam pytanie - czy posiada ktoś wymiary płyty podłogowej/punktów mocowania sanek przedniego zawieszenia? Nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam, Krzysiek
[80 B3 1,8PM] Wymiary kontrolne płyty podłogowej
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Krzysiek, same wymiary nic Ci nie dadzą. Tabele przypisane są do konkretnych urządzeń pomiarowych, a odległości pomiędzy danymi punktami, mierzone są w poziomie. Miarka miarce nie równa, dopatrzysz się jeszcze jakiejś odchyłki i będziesz miał stresa.
Znajdź sobie w tylnej części podłogi dwa symetryczne punkty/otwory, najpierw zmierz od nich odległości do sanek, a potem przekątne. Jeżeli wymiary będą się pokrywać, tzn. wszystko jet ok. W razie draki, same sanki posiadają pewien zakres regulacji, wiec niewielkie różnice można zniwelować.
Znajdź sobie w tylnej części podłogi dwa symetryczne punkty/otwory, najpierw zmierz od nich odległości do sanek, a potem przekątne. Jeżeli wymiary będą się pokrywać, tzn. wszystko jet ok. W razie draki, same sanki posiadają pewien zakres regulacji, wiec niewielkie różnice można zniwelować.