[B4 2.0 ABK] Błąd airbaga n153
[B4 TDI] paląca się kontrolka Air Bag
Witam.
Wymieniłem dzisiaj sobie licznik po poskładaniu wszystkiego i odpaleniu kontrolka Air migała cały czas a po jakimś czasie zapaliła się na stałe przed wymianą normalnie gasła po odpaleniu silnika i teraz pytanie czy wystarczy vagiem usunąć błąd czy może coś źle poskładałem?
Wymieniłem dzisiaj sobie licznik po poskładaniu wszystkiego i odpaleniu kontrolka Air migała cały czas a po jakimś czasie zapaliła się na stałe przed wymianą normalnie gasła po odpaleniu silnika i teraz pytanie czy wystarczy vagiem usunąć błąd czy może coś źle poskładałem?
to mozliwe ze rozpiecie wtyczek od zegarów to spowodowało. Skasoanie błędu powinno wystarczyćMortiis pisze:dydo85 napisał/a:
jęsli przekreciłęs zapłon przy wyjetych zegrach to wtedy mogł sie zrobic błąd. VAG powinien temu zaradzic
zapłon przekręcony po włożeniu zegarów podpięciu i przykręceniu oprócz górnej obudowy na kirownicy
Witam, podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego. Nagle zaświeciła mis ie mi sie wczoraj kontrolka AirBag i podczas jazdy świeci cały czas. Podpiąłem VAGA i wyszedł błąd 588 - uszkodzony zapłonnik poduszki - zbyt wysoka rezystancja. Moje pytanie, czy można to jakoś naprawić? Czy nie jest to niebezpieczne? Po skasowaniu błędu błąd po 5 sekundach powraca i kontrolka się zapala. Dodam, że chodzi o auto z 94r. z silnikiem 1Z.