Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Dział "Nasze Audi"

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 05 sie 2011, 00:20

pawelrybak15 pisze:To by było coś. Taki patałach który ma zamiar szukać aut na juchtę nie będzie pewnie się wysilał żeby napisać 50 technicznych postów i to już jakoś go zniechęci. Pomysł kolegi !StaSiu popieram.
Bo to wielki problem, 50 postów. :-?

Wg. mnie co byście nie wymyślili to i tak nic to nie da, bo po pierwsze jeśli ktoś będzie chciał ukraść jakieś auto, to i tak je ukradnie, prędzej czy później, druga rzecz to że jak ktoś jeździ na zloty/spoty itd. to czy chce czy nie jego auto jest publiczne i znane wszystkim dlatego ja nie zamazuje tablic bo jaki to ma sens?

Jeśli ktoś kradnie jakieś auto to w więkoszości przypadków w celach zarobkowych, napewno jakiegoś seryjnego, zgniłego parcha nie weźmie, więc trzeba starać się pilnowac i 3mać auto w garażu dobrze zabezpieczonym, to wg. najlepszy sposób, choc jak ktoś powiedział, jak będą chcieli to i spod nosa Ci wezmą.

Awatar użytkownika
!StaSiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: !StaSiu » 05 sie 2011, 00:33

Garaż w tym przypadku również nie pomorze. Ktoś sobie gdzieś kiedyś upatrzy auto i będzie na niego polował, zaparkuje gdzieś na mieście Ci podjadą nawet nie wiesz kiedy i dziękuję.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 05 sie 2011, 00:36

Kolego Sagem, wyraźnie napisałem że chodzi o posty w dziale technicznym, czyli gość pisaniem pierdół nie nabije sobie 50 technicznych postów...

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 05 sie 2011, 01:29

Umiem czytać i wiem co napisałeś, 50 postów technicznych można napisać szybko, 2-3 dni bez zbędnego spamu i już jest dosęp, więc nadal pod3muje że to głupi pomysł.

Po 2 nie jesteśmy kolegami.

!StaSiu, jak pisałem, jak ktoś się na coś uprze to nie ma siły, i tak dopnie swego. Pozostaje jedynie starać się samemu zapobiegać takich sytuacji.

Awatar użytkownika
Alu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Alu » 05 sie 2011, 08:12

Wszystkie te wasze rozważania na temat utrudnień na forum wcale nie ustrzegą naszych aut przed kradzieżą a jedynie uprzykrzą życie klobowiczom.

Dlaczego tak twierdzę?

Moje poprzednie auto nie było tutaj pokazane, bo i nie było się czym chwalić, ot zwykła seria B3. I pewnego pięknego poranka już jej nie zobaczyłem...

Współczuje ci Kubik, szczerze, bo na prawdę wiem co czujesz, gdyż odczułem to na własnej skórze. Jednak o wiele lepszym rozwiązaniem jest montaż różnego rodzaju zabezpieczeń.

Również opcja o której pisałem w którymś poście jest dobra, mianowicie miniAC w PZU, które co prawda nie działa w przypadku klepania z naszej winy, ale już w przypadku kradzieży otrzymujemy wypłatę odszkodowania. Wymogiem tutaj jest wartość auta powyżej 3000zł a nie wiek auta.
Wiadomo, że w razie czego i tak nie zwróci nam to kosztów pracy, zakupu fantów czy włożonego serca, ale przynajmniej łatwiej pogodzić się ze stratą.

Awatar użytkownika
Tomiii
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiii » 05 sie 2011, 09:35

A może powinien powstać dział "Jak zabezpieczyć Nasze Auta" w którym można było by się dowiedzieć co zamontować żeby podobne sytuację nie miały miejsca albo żeby chociaż utrudnić życie złodziejaszkom. Nie chodzi tutaj o konkretne przykłady co i gdzie zamontować bo było by to bez sensu a raczej co jest dobrym zabezpieczeniem a w co nie warto inwestować

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 05 sie 2011, 10:00

Najlepsze zabezpieczenie to pstryczek odcinajacy sasiania ecu sprytnie skitrany w miejscu o ktorym wie tylko wlascicie ale nie miejscu ktore jest popularne przy tego typu zabezpieczeniach, najczesciej zakada sie takie pstryczki pod mieszkiem od biegow albo na krawedzi deski rozdzielczej pod kierownica takze tych miejsc bym sie wystrzegał bo kazdy zlodziej o nich wie.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 sie 2011, 10:30

Tomiii, napiszesz o pomyslach i zlodziej chcacy ukrasc auto z forum ma czarne na bialym napisane od czego zaczac przy kradziezy...

Kuba wspolczuje i przychylam sie do zdania Sagem'a co byscie nie wymyslili to nic nie da i nic nie powstrzyma zlodzieja, a wydaje mi sie ze Atlas napisal prawdziwa historie tego samochodu...

jezeli zlodziej korzystal z forum zeby sprawdzic gdzie mieszka uzytkownik i gdzie stoi autem, to by musial miec naprawde wielki leb, bo ja znajac ulice mialem ciezko do Ciebie trafic, ale marny ze mnie zlodziej bo niczego w zyciu nie ukradlem... natomiast jezeli juz tak sie upieracie przy tym ze zlodziej tutaj zaglada i przeglada nasze auta i czatuje na nie to i tak czy siak zrobi co trzeba zeby dostac sie do dzialu nasze audi... mowicie ze dowod osobisty lista osob wchodzacych, no ale jakie to ma znaczenie jak do jakiegos tematu wchodzi sto osob dziennie bo akurat wrzucil dlugo wyczekiwany fant i przez 5 dni panuje tam totalny spam (przyklad nowego auta Duo), myslicie ze w tej gescinie osob znajdziecie akurat tego konkretnego zlodzieja? no chyba ze pojdziecie na policje i pokazecie ta liste to napewno wam pomoga (wysmieja was i kaza wam nie naduzywac ich cennego czasu na pierdoly), nawet jezeli temat bedzie rzadko odwiedzany, to jak sie bedzie kazdy z was czul, gdy przy kazdej kradziezy beda was oskarzac, a akurat zlodziej nie bedzie miec nic wspolnego z tym forum, bo tak jak pisal Atlas, poprostu przechodzic bedzie obok i powie ze niedawno sprzedalem taka skore z tego auta to pare stowek wpadnie...

tyle ode mnie

Awatar użytkownika
Tomiii
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Tomiii » 05 sie 2011, 10:35

Kolczat pisze:Tomiii, napiszesz o pomyslach i zlodziej chcacy ukrasc auto z forum ma czarne na bialym napisane od czego zaczac przy kradziezy...
Chodziło mi bardziej o to żeby napisać jakie zabezpieczenia są skuteczne a jakie nie
Np. róznego rodzaju blokady na kierownice i pedały to badziew lepiej zaiwestowac w zabezp. elektroniczne i itp.

Np.
1. Wywalać wszystkie zamki nawet z tylnej klapy
2. Instalować odcinkę zapłonu – oddzielną znaną tylko właścicielowi pojazdu.
3. Instalować blokadę skrzyni biegów (Mul-T-Lock)
4. Przerobić złącze diagnostyczne VAG (zrobić ukrytą odcinkę linii komunikacji VAG)
5. Jeśli montujecie alarm, to syrenę należy umieścić to w cholernie trudnodostępnym miejscu.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 10:38 przez Tomiii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 sie 2011, 10:38

wiadomo ze tak, ale o takich rzeczach warto porozmawiac w kuluarach zlotu

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 05 sie 2011, 10:39

To może po pierwsze wnośmy do tematu takie posty jak kolega Słonik, Tomiii, i inni którzy radzą a nie kłócą się jak pawelrybak15, z sagem, bo naprawdę nas nie interesuje to że wy nie jesteście kolegami i inne pierdoły..

Poza tym co po garażu ? to teraz każdy na krzywy ryj ma szukać garażu kupować wynajmować bo jego auto będzie następne ? no to trochę nie logiczne jak dla mnie :roll: Słuchajcie to nie chodzi tylko o to że audi są kradzione jest okres wakacyjny gdzie są 2x akcje złodziei.. Moja sąsiadka w bloku ma okna na parterze i widok na parking na wprost stawała swoim autem.. i co ? w nocy gwizdnęli jej auto mimo to że miała alarm i nie było to audi .

Proszę najpierw myśleć nad komentarzem w tym temacie .

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 sie 2011, 10:43

KoralB3 pisze:inne pierdoły..
te panie moderator, historia Twojej sasiadki mnie niesamowicie urzekla, ale do czego to sie odnosi na temat dzialu nasze audi? wiec jezeli chcesz zaczac naprawiac swiat i kazesz myslec nad komentarzami, to proponuje zaczac od siebie

Awatar użytkownika
Alu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Alu » 05 sie 2011, 10:47

Prawda jest tak, że wiele osób nie przykłada uwagi do zabezpieczeń. A prawda jest taka, że swoimi kluczykami nie jedną 80-tke jestem w stanie otworzyć. Bez specjalnego kombinowania.

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 05 sie 2011, 10:49

Kolczat, gdybyś tylko czytał ze zrozumieniem to byś wiedział że nie tylko audi tak kradną .. Poza tym mam gdzieś czy ciebie to urzeknie czy nie . A jeżeli chcesz już tak świecić przykładem to zakończ takiego typu rozmowy w tym temacie .

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 05 sie 2011, 10:53

bo co?! zabronisz mi? akurat ja tutaj napisalem znaczacego posta w dyskusji ale ty z racji jakiegos tam konfliktu raczyles mnie pominac, kij mnie to tam obchodzi bo nie zalezy mi na zwracaniu uwagi na moje wypowiedzi jakis 16letnich dzieciakow, lecz ludzi ktorych to dotyczy

pozatym, czytaniem ze zrozumieniem pochwaliles sie razem z ysiulem w temacie filmiku klubowego, wiec mi tego akurat nie wytykaj, bo przykladow na forum znajdzie sie i wiecej

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”