Dział "Nasze Audi"
Kolczat, to co pidałem ze zdjęciem i dowodem to bardziej na odstraszenie niż pomoc po fakcie jak ktoś chce anonimoowo oglądać to może sie nie zarejestruje, jedynie co by mogło pomóc to dostęp tylko ludziom ze spotów i zlotów (frekwencja by się zwiększyła) ale zawsze może się okazać że najlepszy kolega spotowy to złodziej. 100% gwarancji niema.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Zablokowanie forum nie wiele da. Ale jako środek prewencyjny próg 50 postów technicznych do przeglądania działu "Nasze Audi" uważam za ok. Z tym, że może to być krzywdzące dla nowego klubowicza chcącego pokazać swoje auto. W związku z czym wydaje mi się, że akcja - użytkownik mający mniej niż 50 postów technicznych może założyć wątek w dziale "nasze audi" prezentując swoje auto ale nie ma dostępu to innych wątków, może oglądać tylko swój, po przekroczeniu limitu 50 postów ma dostęp do oglądania innych aut - Da radę.
Nie jest to rozwiązanie problemu a jedynie środek prewencyjny. Wiadomo - dla chcącego nic trudnego.
Nie jest to rozwiązanie problemu a jedynie środek prewencyjny. Wiadomo - dla chcącego nic trudnego.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 10:57 przez Mabrothrax, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80

- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
otoz to Chuppa, fakt ze zlodziej nie chcial by sie ujawniac publicznie ze zdjeciem to dobry argument, ale skoro jest zlodziejem, to co za problem wrzucic czyjes dane czyjs dowod... ja wciaz uwazam ze tego nie da sie zamknac, jedynie nie pokazywac wlasnego auta... pamietacie z dwa lata temu akcje z Rosjanami kradnacymi zdjecia? tez bylo glosno, ale tez nie dalo sie nic wtedy zrobic
edit: a co zle przeczytalem ta cyferke pod Twoim avatarem? to ja Tobie radze zaczac wazyc slowa, bo w tej chwili zaczynasz mnie obrazac, jestes moderatorem, a to nie przystoi, a to ze 16sto letni chlopaczcy piszacy na forum sa dla mnie dziecmi, juz nie raz sie przekonales i nie zmienie swojego zdania bo wciaz pokazujesz swoimi nic nie wnoszacymi postami do tematu, moja racje...
edit: a co zle przeczytalem ta cyferke pod Twoim avatarem? to ja Tobie radze zaczac wazyc slowa, bo w tej chwili zaczynasz mnie obrazac, jestes moderatorem, a to nie przystoi, a to ze 16sto letni chlopaczcy piszacy na forum sa dla mnie dziecmi, juz nie raz sie przekonales i nie zmienie swojego zdania bo wciaz pokazujesz swoimi nic nie wnoszacymi postami do tematu, moja racje...
Kolczat, dlatedo zdjęcia by musiały być konkretne opisane np zdjęcie portretowe w rękach klucz Audi z dowodem i najlepiej z kartką a na niej nazwa klubu i urzytkownika, takich zdięć nie znajdzie w google każda komputerowa ingerencja w zdjeice dyskwalifikuje.
ja sie tam przy tym nie upieram że to ma byc tylko daje pomysł do przedyskutowania.
ja sie tam przy tym nie upieram że to ma byc tylko daje pomysł do przedyskutowania.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Ja obstaję przy opcji Atlasa, goscie widzą fajne auto to kroją a nie przeglądają specjalnie fora które można buchnąć. Jak pisałem wcześniej mojego nie było na forum i też zwinęli.
Zdjęcia z dowodami? Przecież to podawanie do publicznej wiadomości swoich danych osobowych!!
Ograniczenie minimum 50 postow? Jak ktoś będzie chciał to i tak sobie ten licznik nabije więc to tylko pozory.
Zdjęcia z dowodami? Przecież to podawanie do publicznej wiadomości swoich danych osobowych!!
Ograniczenie minimum 50 postow? Jak ktoś będzie chciał to i tak sobie ten licznik nabije więc to tylko pozory.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
KoralB3, Kolczat - spokój!
Kuba, wiesz dobrze jak Ci współczuję, ale niema chyba żadnych dowodów na to, że prezentacja Twojego auta na forum, przyczyniła się do jego kradzieży. Wykluczyć oczywiście też tego nie można, ale taki prewencyjne utrudnianie userom dostępu do w/w działu, w/g mnie byłoby "mszczeniem się" na Bogu ducha winnych ludziach.
Kuba, wiesz dobrze jak Ci współczuję, ale niema chyba żadnych dowodów na to, że prezentacja Twojego auta na forum, przyczyniła się do jego kradzieży. Wykluczyć oczywiście też tego nie można, ale taki prewencyjne utrudnianie userom dostępu do w/w działu, w/g mnie byłoby "mszczeniem się" na Bogu ducha winnych ludziach.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2011, 12:17 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
myslę że zabezpieczenie auta na forum doprowadzi do uśpienia naszej czujności w realu i jak nie będzie ukrytego magicznego guzika to auto i tak bedzie podane złodziejowi na talerzu. a jak napiszemy co trzeba zrobić żeby mieć dostep do oglądania zdjęć i danych o autach, to chyba jasne komu będzie najbardziej na tym zależało...