[80 B4] drgania nie tylko kierownicy
[80 B4] drgania nie tylko kierownicy
witam panowie problem jest taki:samochód powyżej 120km/h zaczyna drgać ,trzęsie się wszystko kierownica ,fotele po prostu cały drga dodam że wcześniej nie miałem takiego problemu
- killer0123
- Forum Audi 80
Sprawdź wywarzenie kół, może tak sie zgarzyć że koła mają bicie.
jeżeli z kołami jest wszystko ok to szukaj luzów w zawieszeniu.
Mi sie wydaje że to będzie wina źle wyważonych.
Mam podobną sytuacje usiebie, mam troche zwichrowaną jeną opone na tyle a macha tak tyłem. jak zakładałem inne koła te bujanie znikało.
Sprawdź usiebie koła bo może masz taką samą sytyacje.
jeżeli z kołami jest wszystko ok to szukaj luzów w zawieszeniu.
Mi sie wydaje że to będzie wina źle wyważonych.
Mam podobną sytuacje usiebie, mam troche zwichrowaną jeną opone na tyle a macha tak tyłem. jak zakładałem inne koła te bujanie znikało.
Sprawdź usiebie koła bo może masz taką samą sytyacje.
Po prostu Twoje auto posiada prędkość krytyczną. Jest to 120km/h więc musisz w miarę szybko przechodzić przez tą prędkość. Jeżdzić bardziej agresywnie bo przy 150km/h tych drgań już nie będzie :mrgreen: Miałem kilka takich aut. Przy tych prędkościach jest wrażenie że deska rozdzielcza spadnie zaraz na kolana, a potem wylecą szyby samochodu :lol: Można by to porównać do przekraczania bariery dżwięku przez samolot.
A teraz szczerze: odpadły odważniki na felgach lub na oponach wyskoczyły guzy. W zawieszeniu możliwy jest lekki luz który potęguje efekt. Możesz jechać i wyważyć koła od nowa ,a przed tym dokładnie je obejrzeć, czy wizualnie wszystko jest symetrycznie. Żeby się upewnić możesz upuścić trochę powietrza i wtedy się przejechać. Zaobserwować czy się poprawia i stwierdzić które to koło lub koła.
Pozdrawiam
A teraz szczerze: odpadły odważniki na felgach lub na oponach wyskoczyły guzy. W zawieszeniu możliwy jest lekki luz który potęguje efekt. Możesz jechać i wyważyć koła od nowa ,a przed tym dokładnie je obejrzeć, czy wizualnie wszystko jest symetrycznie. Żeby się upewnić możesz upuścić trochę powietrza i wtedy się przejechać. Zaobserwować czy się poprawia i stwierdzić które to koło lub koła.
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: