[ Audi cabriolet 1,9 TDI - 1Z ]
[ Audi cabriolet 1,9 TDI - 1Z ]
Wymieniony na nowy dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 17:54 przez audki, łącznie zmieniany 1 raz.
- siwusek216
- Forum Audi 80
O ile sie nie myle można regulować wysokość kła w stelzu dachu który wchodzi w ramkę szyby.audki pisze:Szukałem ale coś nie mogę tego znaleźć macie może jakieś precyzyjniejsze dane na temat umiejscowienia tej regulacji??
To chyba raczej sprawa naciągnięcia poszycia, uszczelka odstaje? Jeśli nie to bym olał temat poszycie mając pewnie z 15 lat może sie troche zniekształcić.audki pisze:Poza tym z jednej strony mam takie niedopasowanie, nie wiem czy to źle mógł być założony dach czy trzeba coś podregulować??
Standardowo sprawdź przewody idące do pokrywy bagażnika.audki pisze: Poza tym coś mam uszkodzone z dachem. Jest hydrauliczno elektryczny i niestety składa się do polowy , klapa tylko się uchyla i cały proces zamiera. Bylem na diagnostyce komputerowej i znaleźli takie coś:
- przełącznik pałąka napinającego położenie złożone F-204
- przełącznik bagażnika - położenie zablokowane - 01099
- patrz grupa napraw 01 - 00271
Winnyjest sterownik nie zakończony proces otwierania dach nie pozwala kontynuować mu pracy wiec nie zamyka szyb i nie odryglowuje bagażnika.audki pisze:Spotkał się ktoś z was z tym?? dodam ze bagażnik nie otwiera się razem z drzwiami, muszę z kluczyka klapę otwierać. Acha jeszcze szyby i ten guzik na środku panela kolo ręcznego - mogę opuścić wszystkie szyby jednak już ich wszystkich za pomocą tego guzika nie podniosę.