Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - antena - montaz

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

Post autor: elektronic » 08 sie 2011, 20:31

Nie idzie wygrzebać na szrocie z pokrewnego modelu rozbitego?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 08 sie 2011, 21:01

sam grot anteny pasuje choćby z golfa III.ale antena myślę że też podejdzie.Jeśli chcesz ominąć wzmacniacz ważne abyś nie ciął przewodów i nie łączył bo wtedy już całkiem będzie kaszanka ;-)

van_dall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: van_dall » 08 sie 2011, 22:09

Wiecie, ja kupiłem antene do skody/vw ale w audi dziura w dachu jest kwadratowa i podstawa anteny idealnie pasuje w ten kwadrat i od spodu mam dużą śrubę (13 -14 - cos takiego) a w tej kupnej nie miałem co do czego przykręcić :(

Druga sprawa, coupe na szrocie spotkać? W ogóle 80b4 w swoim regionie nie widziałem nigdy że o coupe nie wspomnę.

Trzecia sprawa, czy mógłby ktos sprecyzowac jak konkretnie ominąć ten wzmacniacz? Bo nie mam bladego pojęcia.

I po czwarte: Jak odkręce tą dużą śrubę, to antena i tak sie trzyma na kablu więc jak mam to rozłączyć bez cięcia itp?

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 08 sie 2011, 23:05

van_dall pisze:Jak odkręce tą dużą śrubę, to antena i tak sie trzyma na kablu więc jak mam to rozłączyć bez cięcia itp?
Nie wiem jak jest w Coupe, ale w Avancie jest coś takiego :arrow: http://archi.inosak.org/db/item1711052752_1.html czyli z anteny wystaje kawałek przewodu, który połączony jest z resztą za pomocą skręcanej złączki. Z zasilaniem wzmacniacza jest podobnie. Spróbuj u siebie pociachać przewód antenowy, to może ta złączka się pokaże.

dawid17
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dawid17 » 09 sie 2011, 12:28

Ja też to przerabiałem u siebie. Tak jak pokazał IC69, antena ma złączkę którą się rozkręca(przynajmniej u mnie tak było). Aby wyrzucić wzmacniacz i zrobić to na krótko to z tego co pamiętam trzeba odkręcić 2 śrubki od dołu anteny i starać się to jakoś delikatnie podważać, cały ten wzmacniacz jest zalany taką jakby pianką i ona to wszystko jeszcze trzyma po odkręceniu tych śrubek. Gdy już wszystko się wyjmie to wyrzucamy całą tą płytkę z elektroniką i przylutowujemy jakiś kabelek tak aby było połączenie bata z kablem(masa idzie po obudowie anteny). Jak zaczniesz to robić to będziesz wiedział o co chodzi. Od tej pory gdy ominąłem wzmacniacz radio ożyło i super odbiera. Może ze sprawnym wzmacniaczem było by jeszcze lepiej ale mi to wystarcza.
Ostatnio zmieniony 09 sie 2011, 21:14 przez dawid17, łącznie zmieniany 1 raz.

van_dall
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: van_dall » 09 sie 2011, 20:52

Właśnie u mnie nie widać nigdzie tej złączki :( Pewno jakby to było, to już dawno by było po zabawie. Boje się ciągnąć za kabel, żeby go nie urwać, bo sciąganie podsufitki nie wchodzi w grę... Żeby uciąć kabel, a później polutowac też opcji nie ma, no bo przez ta mała dziure która zostaje po wyjęciu lampki to sie nic nie da zrobić:( Zobacze w weekend jeszcze raz

[ Dodano: 2011-08-11, 15:42 ]
Sprawdziłem dokładnie, faktycznie da się ten kabel odkręcić, jednak jest to na tyle głęboko, że udało mi się to wyjąć, ale niestety już nie przykręciłem. Zdjąłem plastiki z tylnej części auta i troche odgiąłem podsufitkę w dół i tam mam nieco więcej miejsca, więc może uda się coś zdziałać jak kupię nową antenę (koszt nie duży, więc nie chce mi się rzeźbić w tej co jest teraz)

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl