[1,9 TDI audi 80 90km] Brak widocznego kąta wtrysku
[1,9 TDI audi 80 90km] Brak widocznego kąta wtrysku
Witam.
Problem to baaardzo cieżko pali zimny po odstaniu nocy. Ciepły od strzala. Stalo sie to nagle.
Kąt wtrysku jest nie widoczny na skali, co jest bardzo dziwne.wczesniej bylo ok. Jazda ok przyspieszenie ok. Tylko odpalanie z rana tragedia. HELP...
Problem to baaardzo cieżko pali zimny po odstaniu nocy. Ciepły od strzala. Stalo sie to nagle.
Kąt wtrysku jest nie widoczny na skali, co jest bardzo dziwne.wczesniej bylo ok. Jazda ok przyspieszenie ok. Tylko odpalanie z rana tragedia. HELP...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Uszkodzony a nawet odłączony czujnik temperatury ,na pewno nie powoduje takich rzeczy jak brak odczytu kąta wtrysku na vagu .Sprawdż przede wszystkim błędy w kompie auta ,połączenie elektryczne do wtrysku sterującego ,jak coś z nim jest nie hallo to błąd z tym związany powinien zostać zapisany w kompie . A kiepskie odpalanie o ile faktycznie masz paliwo w przewodach ,to zapewne wina statycznego kąta wtrysku z którego odczytem masz własnie problem.Duży luz na dolnym kole rozrządu na wale ,choć w zetorach nie wystepuje często też może być przyczynąpawellox pisze:Sprawdzałem, wczesniej kąt był ok. Dziś próba generalna z czujnikiem temperatury
miales problem z odaleniem na zimnym i winny byl wtrysk sterujacy???dawid17 pisze:Miałem dokładnie tak jak piszesz i winny był temu wtrysk sterujący. U mnie na dodatek jeszcze szarpało silnikiem(2000-2200), ale błędu od wtrysku sterującego nie wyrzucił. Najlepiej będzie jak podmienisz wtrysk i będzie pewne czy to on.