poszukuje głośników 165mm odseparowanych, na przód, chce wydąć max 300zł..
głośniki będą podłączone pod wzmacniacz...
co polecacie? chce osiągnąć miękki basik oraz czystą barwę...
Sinus Live? Hertz? PowerBass?
pozdrawiam

...tak sie mu przyglądam i powiem, że interesuje mnie ten zestaw... pewnie musi nieźle po nogach dawaćDoc pisze:Nie będzie. ten ostatni link masz w zestawie.FranoF1 pisze:ale czy nie będzie brakować czegoś po środku? to co np by wypełnił mid bass?
Poza tym zawsze możesz sobie ustawić więcej środka we wzmacniaczu czy tez radiu.
Doc pod radio to sobie możesz 10cm głośniczki podłączyć żadna 16stka dobrze nie rozwinie się pod samym radiem. Przykładowo głośniki mają 75W mocy a radio 17W i jak to ma dobrze zagrać. W cena 300zł brałbym zdecydowanie PowerBass S-6C.Mają one 70W więc tylko opcja z wzmacniaczem pod radio nawet ich nie podpinaj. Do tego koniecznie wygłuszenie matami dekarskimi lub miękkie app jeśli chcesz tanim kosztem. Wtedy uzyskasz coś basu a bez wygłuszenia to lipa będzie.Doc pisze:Zwykłe, typowe, często montowane hertze, JBL, czy helixy radziłbym nie podłaczać pod wzmacniacz, ponieważ w zupełności wystarczy napędzanie radioodtwarzaczem
Kolejny raz nie wiem skąd Ty czerpiesz ta wiedzę, ale szczerze radzę zmienić to źródło.AUDI_A6 pisze:Doc pod radio to sobie możesz 10cm głośniczki podłączyć żadna 16stka dobrze nie rozwinie się pod samym radiem.
oj doc doc.. te wiedzę biorę z realiów sam mam Hertza napędzanego 2x90W RMS i dostaje pod upie ostro. Przecież każdy system odseparowany jest napędzany wzmakiem, i to w profesjonalnych zestawach. Wzmacniacz musi dawać więcej mocy niż głośnik jej potrzebuje by dobrze to zagrało ale skoro twierdzisz swoje to poszperaj trochę po forach i sam po testuj w realiach jak to jest,Doc pisze:Zwykłego odseparowanego hertza 16 cm palisz wzmaczniaczem w 5 minut. Zaczyna charczeć i pierdzieć mało membrany nie porwie.
beznadziejna opcja z tyłu nie montuje się głośnikó bo psują scenę. Dobra opcja z tym 4 kanałowym wzmakiem. Dwa kanały na przednie 16stki i dwa zmostkowane pod suba.kapsel pisze:-a optymalne wzmak 4kanaly (zmostkowany) + glosniki w drzwiach tylnych
to jak wyobrażasz sobie dobre granie z samego suba i tweeterów bo ja niestety nie za bardzo to widzę.kapsel pisze:Po co ci kick basy w przednich drzwiach jeśli planujesz wzmaka i suba?
To radzę zmienić wzmacniacz, lub skopac sprzedawcę.AUDI_A6 pisze:oj doc doc.. te wiedzę biorę z realiów sam mam Hertza napędzanego 2x90W RMS i dostaje pod upie ostro.
Nie mostkowałem jest to wzmacniacz który ma 2x90 w rms na 4 ohm.Doc pisze:o mniej niz te Twoje 90 W RMS, zatem należy domniemywac, że masz wyjatkowego potwora w aucie, lub tez zmostkowałeś cały piecyk dla jednego hertza