[All] Ciekawostka - folia na szyby
Jar3k, Foliowałem tylne szyby nie ze względów wizualnych,lecz praktycznych... gdyż nie mam klimy.
Mam przyciemnienie 75%, które zatrzymuje większość promieni UV.
[ Dodano: 2011-08-18, 12:40 ]
[ Dodano: 2011-08-18, 13:48 ]
A tu fotka, jaka jest widoczność od środka.
Tył przyciemniony... przód ori <ok>
Mam przyciemnienie 75%, które zatrzymuje większość promieni UV.
[ Dodano: 2011-08-18, 12:40 ]
Oryginalnie szyby w osiemdziesiątkach były lekko przyciemniane na zielono... i z pewnością tego nie zdrapieszJar3k pisze:Mam jakąś folię na szybach, ale beznadziejna . Nic nie ściemnia . Zielona, ale zdrapię ją i pomyślę czy kupić tą folię czy nie .
[ Dodano: 2011-08-18, 13:48 ]
A tu fotka, jaka jest widoczność od środka.
Tył przyciemniony... przód ori <ok>
Co do przyciemniania szyb tak jak wczesniej ktos napisal tyl mozesz malowac na czarno zaklejac folia itd... pod warunkiem ze masz prawe boczne lusterko - jesli widocznosc przez tylnia szybe wynosi zero to musisz miec boczne prawe lusterko (tak mowia przepisy ) a co do przodu gadanie ze dowod poleci zalezy od regionu gdzie sie mieszka jezdzi itd... (w niektorych miejscach w Polsce nawet nie spojrza na te ciemne szyby z przodu a w innych nie pojezdzisz nawet tygodnia chyba ze bez dowodu :mrgreen: ). Co do przegladu to tez zalezy gdzie sie pojedzie i jak sie zalatwi mi kola z tylu wystaja na strone jakies 2 centy lampy wszystkie w wersji black (home made) tez mi na przegladzie nic nie mowili i przeglad dostalem od reki...
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
folia na przednich szybach czolowej oraz drzwi jest w audi nielaegalna gdyz one fabrycznie sa juz sciemnione na 70% wiec nie mozna nic nakleic...od slupka w tyl mozesz robić co chcesz z szybami lub otworami po szybach. To tyle w temacie - zamykam bo dalsza dyskusja ze w jednym regionie papier poleci a w innym nie poleci uwazam za zbedna - nie mozna przyciemniac przednich i koniec.