B4 limo AAH - FILM.ik s46
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
niechce placic dwa razy za uszkodzone nadkola przy dopasowywaniu koła - przykładu daleko szukać nie trzeba, spójrz w temat atlasa jak płakał gdy lakier mu przypalilo. - więcej przykladow na tamtym forum o VW w roznych tematachNiki20 pisze:Może by tyk blachę i lakier na początek dać??
kuba2955, poszlo PW
Ci o tym wiedzą, którzy ponieśli straty. Tak jak ja i Mikołaj, choć u mnie tylko jedno nadkole...mikoPKK99 pisze:Ja też przez to przechodzę, lakier najlepiej zostawić na sam koniec.
Ja też lubię zaglądać w Twój temat. Zawsze jakieś konkretne działania, a nie same gdybania i pytanie innych o zdanie czy iść w lewo, w prawo, a może jednak jeszcze poczekać
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
fajnie czytać takie posty ale nie ma co siedzieć. Adam za chwile sie zagotuje, ze jeszcze nie sprawdzilem tej jego oslony aku, bo w zasadzie poszla w kredyt zaufania ale zawsze albo zapomnialem albo chcialem odlozyc na pozniej, juz mam umytą, jutro wykrecam aku, bo nie chcialem tracic ustawien z radia, poczekam az wyschnie i jakos to musze wpasowac...
jak przegladam rozne ciekawe srodki, to przewaznie przewija sie jakis carbon albo rzadko spotykany model wyposazenia, chcialem robic hydrografike ale mam duzo elementow i troche to kosztuje, wiec najzwyczajniej w swiecie zrobie je na gladko i pomaluje w czarny akryl z kilkoma wartwami klaru moze dla lepszego polysku.
wiadomo, ze tak to wygladac nie bedzie ale chce cos swiezego i troche innego niz w kazdej napotkanej na drodze 80 :oops:
troche dla oka w slabej jakosci ale widac elementy rozebrane w drobny mak <ok>
rozciekla mi sie pompa sprzegla, a niechce ryzykowac dalszego wycieku na dywan, wiec przesiadlem sie na rower ale, ze lubie miec swoj wklad, wiec poszly opony z white willsami
PS. potrzebuje żarówki w podswietlenie przyciskow i panelu z ogrzewania, jakby ktos mogl podeslac jaka to ma byc zarowka albo link, bede wdzieczny. Dzieki.
kolejny up moze juz z polakierowanymi elementami.
pozdrawiam.
jak przegladam rozne ciekawe srodki, to przewaznie przewija sie jakis carbon albo rzadko spotykany model wyposazenia, chcialem robic hydrografike ale mam duzo elementow i troche to kosztuje, wiec najzwyczajniej w swiecie zrobie je na gladko i pomaluje w czarny akryl z kilkoma wartwami klaru moze dla lepszego polysku.
wiadomo, ze tak to wygladac nie bedzie ale chce cos swiezego i troche innego niz w kazdej napotkanej na drodze 80 :oops:
troche dla oka w slabej jakosci ale widac elementy rozebrane w drobny mak <ok>
rozciekla mi sie pompa sprzegla, a niechce ryzykowac dalszego wycieku na dywan, wiec przesiadlem sie na rower ale, ze lubie miec swoj wklad, wiec poszly opony z white willsami
PS. potrzebuje żarówki w podswietlenie przyciskow i panelu z ogrzewania, jakby ktos mogl podeslac jaka to ma byc zarowka albo link, bede wdzieczny. Dzieki.
kolejny up moze juz z polakierowanymi elementami.
pozdrawiam.
Ja sie nie wsciekam, z natury spokojny ze mnie człowiek .
Szuan na tym zdjeciu tego wnetrza RS6 wszystkie czarne elementy sa pomalowane na tzw. efekt lakieru fortepianowego czyli wiele warstw roztworu szelaku i na to wiele warstw politury, proces bardzo praco i czasochlonny ale efekt nieziemski. Mozna prubowac z lakierem samochodowym czarny akryl, polerka, szlifowanie, bezbarwny, szlifowanie, bezbarwny szlifowanie...tak ze 3-4wartswy...polerka i jakis mega wosk.
Szuan na tym zdjeciu tego wnetrza RS6 wszystkie czarne elementy sa pomalowane na tzw. efekt lakieru fortepianowego czyli wiele warstw roztworu szelaku i na to wiele warstw politury, proces bardzo praco i czasochlonny ale efekt nieziemski. Mozna prubowac z lakierem samochodowym czarny akryl, polerka, szlifowanie, bezbarwny, szlifowanie, bezbarwny szlifowanie...tak ze 3-4wartswy...polerka i jakis mega wosk.
- szuan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
moment, poł dnia brakłoNiki20 pisze:Zdaj relację jak pójdzie bo sam będę ją wymieniał Droga??
110zł topran
29.99zł 1L (litr juz dla pewnosci, ze nie zabraknie) plyn hamulcowy na dolewke+odpowietrzenie sprzegła.
u mnie bylo tak:
- wykrecilem najpierw odpowietrznik na skrzyni biegów zeby zrobic sobie miejsce na klucz 12 (pocieklo troche plynu) - wyjasniam dlaczego na skrzyni odkrecalem przewod hydrauliczny, a nie przy grodzi pod serwem - WIĘCEJ miejsca.
- krok drugi, oslony w srodku: odkrecamy 4 srubki z dolu deski rozdzielczej i zdejmujemy oslone/lamacz kolan/schowek (zalezne od wersji)
- krok trzeci, dalej w srodku: do ręki długa przedłóżka do klucza/grzechotki + na końcu łamany przegub dla wygody, znajdziemy tam dwie srubki na imbus 6, wczesniej radze zdjąć zabezpieczenie na pedale sprzęgła.
- krok czwarty, srodek: mamy odkrecony przewod przy skrzyni, pompka sobie lata, czyli wciagamy do srodka owe ustrojstwo, nalepiej z komory silnika niech ktos przekreci przewod jak sie przyblokuje, w srodku jak bedzie na tyle miejsca, to do reki klucz 12, odkrecamy przewod hydrauliczny miedziany z tyłu, zdejmujemy z gory elastyczny przewod doprowadzający plyn i wyjmujemy pompke - będzie ciekło.
- krok piąty, na rowerek i do sklepu, cena 110zł za topran'a
później w odwrotnej kolejności zakladamy, druga osoba do pomocy przy odpowietrzaniu i wsio, acha przyda sie jakis pojemnik i kilka recznikow bo pocieknie, u mnie juz tylko resztki bo przepuszczala na dywanik...
PS. poradnik jest gdzies w technicznym
ps2. radze wyjąc fotel dla wygody
ps3. radze za to wziąść się w wolny dzień od obowiązków, bo nieźle można sie podenerwować, juz wole wykręcać serwo niż łamać ręce przy wykrecaniu przewodu ze skrzyni w V6
ps4. ja uzylem klucza oczkowego 12 ale z wyciętym kawałkiem aby nie popsuć odpowietrznika i przewodu hydrauliczego, bo jak wiadomo, lubi czasem uprzykrzyć życie.
pozdrawiam.