[audi b4 1Z ] łożysko koła
-
- Forum Audi 80
Panowie, potrzebuje Wasz opinie. Nie znam sie ale podejrzewam padniete łożysko bo mi huczy coraz głosniej. Zaczelo sie jakies 2 tys km temu, bylo slychac lekki dzwiek przy rozpedzaniu auta i dodawaniu gazu. Dzis ten dzwiek - huczenie slychac duzo glosniej tez jak rozpedzam auto czyli przy dodawaniu gazu. Wydaje sie ze na 3 i 4 jest najglosniej. Jak jade na luzie szybciej to tez slychac ale juz nie az tak glosno. Dodatkowo od jakiegos czasu manerwujac na parkingu przy skrecie w prawo czasem slychac stuk, najczesciej pojedynczy. Jak jade z górki na wprost, zatrzymuje sie, szybko wlaczam wsteczny i zaczynam cofać to CZASEM cos strzeli w lewym kole. Łożysko to wszystko moze powodowac czy raczej to cos inne?
- tokarka606
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sprawdze te koła wieczorem i chcialbym zeby to bylo lozysko bo podobno moze to byc zwiazane tez z padaką skrzyni, a to juz nie bedzie wesołe. Zapomnialem dodac ze na zakretach (w prawo) troche bardziej to slychac. Wieczorem jak mi sie uda sprawdzic to dam znac
[ Dodano: 2011-08-25, 20:14 ]
Koła podniesione i sprawdzone. Wychodzi na to ze na szczescie to tylko łozysko, bo oprocz delikatnego przycierania klocka o tarcze, słychac jakis chrupot. Mam nadzieje ze po wymianie problem zniknie
[ Dodano: 2011-08-25, 20:54 ]
Moze mi ktoś podać nr kat. np ETKi łożyska koła przedniego do Audi 80 B4 TDI '92r? silnik 1Z? Przegladam aukcje i znalazlem cos takiego http://moto.allegro.pl/lozysko-kola-prz ... 26307.html
Co sadzicie o jakości tych części?
[ Dodano: 2011-08-25, 20:14 ]
Koła podniesione i sprawdzone. Wychodzi na to ze na szczescie to tylko łozysko, bo oprocz delikatnego przycierania klocka o tarcze, słychac jakis chrupot. Mam nadzieje ze po wymianie problem zniknie
[ Dodano: 2011-08-25, 20:54 ]
Moze mi ktoś podać nr kat. np ETKi łożyska koła przedniego do Audi 80 B4 TDI '92r? silnik 1Z? Przegladam aukcje i znalazlem cos takiego http://moto.allegro.pl/lozysko-kola-prz ... 26307.html
Co sadzicie o jakości tych części?
-
- Forum Audi 80