Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Przy włączonym silniki nie działają światła, kierunki

ODPOWIEDZ
Snajper_Tango4

[B3] Przy włączonym silniki nie działają światła, kierunki

Post autor: Snajper_Tango4 » 26 sie 2011, 14:46

Witajcie,

3 dni temu będąc na zakupach wrzuciłem kierunkowskaz i wybiło mi bezpiecznik - nie działały światła mijania i kierunki. Wymieniłem bezpiecznik i zdawało mi się że wszystko wróciło do normy.
Niestety następnego dnia znów mi padły światła i kierunki, ale tym razem nie strzelił bezpiecznik.

Zachowanie jest o tyle dziwne, że jak zapalę stacyjkę to wszystko działa, ale jak odpalę silnik to przestają działać kierunki, światła mijania, wycieraczki (i chyba klakson).
Przejrzałem wszystko w komorze silnika, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, zajrzałem pod kierownicę i wszystko wygląda ok.
Czy to może być któryś z tych przekaźników (kostek)? Może to być układ który w momencie odpalania silnika gasi na moment światła (jeśli są zapalone)? Jeśli tak to która to jest z tych kostek?
W poniedziałek mam jechać na urlop i oczywiście audiczka musiała mi podnieść ciśnienie przed wyjazdem :-P ale i tak ją dalej uwielbiam.

Z góry dzięki za pomoc

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 26 sie 2011, 15:17

Sprawdź przekaźnik styk X :arrow: numer 5 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 26 sie 2011, 19:20

ja tu widze ze to stacyjka bardziej winna, gdyz napisales o swiatlach mijania i klaksonie

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 29 sie 2011, 17:49

97 %kostka stacyjki koszt około 30 zet fota sosnowiec
spróbuj sie tym elementem pobawic wyjmij wtyke wsadz pokrec moze tylko srubki ze starosci se poluzniły

Snajper_Tango4

Post autor: Snajper_Tango4 » 29 sie 2011, 18:33

Macie rację - to stacyjka. Natomiast nie wiem czy to kostka - mam wrażenie jak by kluczyk nie odbijał i cały czas chodził rozrusznik. Na razie pomaga ręczne "odbicie" kluczyka tuż po starcie silnika.

piotrpiter

Post autor: piotrpiter » 29 sie 2011, 18:50

czyli powodzenia ostatnio wymieniałem wszystkie bebechy proponuje najpierw zaczac od tej kostki wpinanej do stacyjki .opis roboty jest na forum.2 godziny pracy i hullla

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl