Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 PM] pomocy!! awaria hamulców

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 29 sie 2011, 15:01

czyli luzem ten przewód mam puścić? i nigdzie mi to nie podlezie i sie nie uszkodzi?
a przypadkiem nie będzie kłopotu ze stabilizatorem?? nie będzie się przewód na stabilizatorze naciągał?

mjerzyk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mjerzyk » 29 sie 2011, 15:03

bedzie problem ze stabilizatorem bo w modelu 91 łacznik stab idzie z tyłu i bedzie ci dalej obcierać przewód, te weżyki które kupiłeś są ok tylko musisz przenieść rurke ham. przed kolumne na nadkolu i bedzie tak jak ma być

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 29 sie 2011, 16:52

no to chyba zrobie to tak jak być powinno, boję się znowu niespodzianki, chyba że mechanik zażyczy sobie kosmiczną jakąś kwotę to spróbuję zrobić to po staremu wg rady Maroonio.
tylko powiedzcie mi jakim cudem to tak zostało złozone?
auto rocznikowo powinno mieć układ po nowemu, wg silnika też, ale mocowanie na błotniku jest po staremu. jak to tak? co prawda silnik był wymieniany ale to chyba nie ma nic do rzeczy

barney_81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barney_81 » 29 sie 2011, 20:01

skro tak mówisz to jestem skłonny przyjąć taką wersję, nie zmienia to jednak faktu że muszę coś z tym zrobić i mam w sumie dwa wyjścia. jedno porządne ale kosztowne pewnie, drugie mniej pewne ale sam mógłbym zrobić tylko strach :P
najlepsze jest to że tak to było poskładane przynajmniej pięć lat temu i pokojnie wytrzymało, dopiero jak ten mechanik wsadził łapy to coś namącił.
a jeszcze coś, prawie mi umknęło.......... przy prawym kole mocowanie przewodu na błotniku jest przed kolumną...... kombinacji w tym aucie chyba nie zliczysz...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl