[ B4 1.9TDI ] Używane wtryski afn czy warto ?
[ B4 1.9TDI ] Używane wtryski afn czy warto ?
Witam mam pytanie do Osób jeżdźących na wtryskach z afn i nie tylko czy warto kupić używki :?: Czy ktoś z Was przejechał się na używkach :?: wiadomo koszt jest mniejszy niż założenie nowych końcówek i regulacja ich ale oczywiście że nowe to nowe Na pewno są Osoby które kupiły i sobie chwalą czekam na opinie
Witam Kolegę...muszę pochwalić się ,że udało mi się kupić używki na Allegro za 270 PLN w dobrym stanie ponoć miały 190kkm przebiegu ,nie były picowane do sprzedaży tak jak to czasami można zauważyć u niektórych sprzedających ,wyglądały całkiem dobrze i wydaje mi się ,że takie są ....jeżdżę na nich już drugi sezon ...zero problemów z rozruchem nie leją auto jest trochę żwawsze niż na starych wtryskach...zużycie paliwa praktycznie nie zmieniło się ale jeździ się lepiej niż poprzednio ...więcej nie mogę na ich temat powiedzieć bo moje auto jest z 93 r czyli Bosch i nie wiele tej diagnostyki.... stare sprzedałem za 150 więc kwestia opłacalności jest jasna ....
- leszek_gdansk
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam Kolegów proszę o pomoc w kwestii wtrysków , czy możecie doradzić ? które lepsze do 1,9 Tdi avant 1995 rok 90 km
http://allegro.pl/komplet-wtryskiwaczy- ... 01248.html
http://allegro.pl/wtryskiwacze-audi-a4- ... 49052.html
z góry dziękuję za pomoc:) Pozdrawiam
PS. czy cena nie jest podejrzanie niska ?
http://allegro.pl/komplet-wtryskiwaczy- ... 01248.html
http://allegro.pl/wtryskiwacze-audi-a4- ... 49052.html
z góry dziękuję za pomoc:) Pozdrawiam
PS. czy cena nie jest podejrzanie niska ?
Jeżeli sądzisz, że jesteśmy w stanie sprawdzić jak rozpylają i jaki mają przebieg sądząc po zdjęciach i cenie...to są jak nowe i w za drogie... Bierz i się nie stresuj. Nie będą ok, to sprzedasz na allegro za tyle co zapłacisz i kupisz w ciemno następne. Nikt ze sprzedających nie sprawdza ich na maszynie czy Vagiem. Gwarancja sprawności to tylko tyle, że odpalisz na nich auto.
nie na podstawie zdjęc,
tylko jak kupiliśmy wtryski sprawne. auto nadal przebierało i poddymiało, myślimy że to wtryski są nie halo. więc poszły do Nadarzyna na sprawdzenie i skorygowanie ciśnień. jak przyszły do do nas to się okazało że to nadal nie jest wina wtrysków.
a auto jak się później okazało miało wypaloną przylgnię zaworu WG co powodowało że było mało ciśnienia doładowania i powodowało to że tlenu w tym powietrzu było mało. dopiero naprawa zaworu EGR usuneła problem, czyli wtryski nie były winne.
o to mi chodziło. wiem że się rozpisałem i nie do końca na temat. myśle że jeśli kupujesz od sprawdzonego sprzedawcy i to nawet używka jest warta. i proponuję unikać tych najtańszych, przeważnie jest to już wylatany szmelc którego "zalety"przy większych mrozach mogą uniemożliwić uruchomienie silnika.
przeważnie naprawdę dobre wtryskiwacze chodzą w cenie 400-700zł inie oszukujmy się nawet te już mają trochę nalatane. jednak jesli jeżdżone na dobrym paliwie to nie znaczy że zużyte.
tylko jak kupiliśmy wtryski sprawne. auto nadal przebierało i poddymiało, myślimy że to wtryski są nie halo. więc poszły do Nadarzyna na sprawdzenie i skorygowanie ciśnień. jak przyszły do do nas to się okazało że to nadal nie jest wina wtrysków.
a auto jak się później okazało miało wypaloną przylgnię zaworu WG co powodowało że było mało ciśnienia doładowania i powodowało to że tlenu w tym powietrzu było mało. dopiero naprawa zaworu EGR usuneła problem, czyli wtryski nie były winne.
o to mi chodziło. wiem że się rozpisałem i nie do końca na temat. myśle że jeśli kupujesz od sprawdzonego sprzedawcy i to nawet używka jest warta. i proponuję unikać tych najtańszych, przeważnie jest to już wylatany szmelc którego "zalety"przy większych mrozach mogą uniemożliwić uruchomienie silnika.
przeważnie naprawdę dobre wtryskiwacze chodzą w cenie 400-700zł inie oszukujmy się nawet te już mają trochę nalatane. jednak jesli jeżdżone na dobrym paliwie to nie znaczy że zużyte.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.6 ABC
Panowie w tej cenie to się nie ma co zastanawiać tylko brać, montować, sprawdzić korekcje i się cieszyć. Szansa, że są tak zajechane, że kompletnie nie nadają się do użytku niewielka. Ilu z nas wymieniało wtryski bo się "skończyły" ? Jak wtryski pochodzą z demontażu auta powypadkowego to to auto przed wypadkiem jakoś tam jednak jeździło