[B4 avant] zablokowana tylna klapa
[B4 avant] zablokowana tylna klapa
Chyba odłączyło mi się w tylnej klapie cięgło czy co tam jest między klamką a mechanizmami do zamykania i nie mogę otworzyć klapy :roll: . Kluczyk chodzi normalnie i włącza centralny , roleta na szczęście była zdjęta także dostęp do środka mam, da się zdjąć tapicerkę z tylnej klapy gdy jest ona zamknięta?? Jeśli nie to jak inaczej ją otworzyć?? Po otworzeniu klapy (jeśli da się bez zdjęcia tapicerki) jak ją zdjąć? jest na zatrzaski czy jak boczki drzwi trzeba w którąś stronę napchnąć?? Nie chce nic połamać walcząc na siłę
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Mi też jakiś czas temu wypadło cięgno z siłownika i klapę jak by ktoś zaspawał ;p Jak głupi próbowałem nawet od środka łomem podważać, ale nic z tego. Aż wpadłem na pomysł aby pociągnąć od góry tapicerkę klapy. Rozbierałem ją kilka razy i sądziłem że się nie da, bo ona zachodzi na korpus silniczka wycieraczki, jednak tapicerka jest na tyle elastyczna, że nie ma problemu, a i nic się nie urwie, bo ta osłona trzyma się na takich "korkach". Tylko nie ściągamy całkiem tej tapicerki, a jedynie odchylamy, aby pociągnąć za cięgno otwierania klapy, bo pod spodem znajdują się śrubki i można wtedy faktycznie coś zniszczyć.
Powodzenia!
Powodzenia!
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80