[B4 ABK 2.0] Problem z obrotami i nie równa praca
[B4 ABK 2.0] Problem z obrotami i nie równa praca
Witam mam taki problem że nieraz (nie jest to systematyczne) ale zawsze gdy sie pojawia to przy nagrzanym silniku falują mi obroty , oraz gdy jadę obojętnie na którym biegu i z jaką prędkością trzymając równo gaz auto nie jedzie równo tylko przyspiesza lub zwalnia (nie jest to skok prędkości duży ale odczuwalny i drażniący bardzo jadąc na 1 biegu ) ujawnia się to również jadąc na 1 biegu i nie dodając gazu auto nawet po asfalcie równym nie jedzie równo . Czy obie dolegliwości mogą być powiązane ?? i czym mogą być spowodowane ?? Jeszcze jedno szybkie pytanie przy jakiej temp. w abk włącza się wentylator ?? Z góry dziekuje za pomoc
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
podepne sie pod temat bo nowy szkoda zakladac
no wiec w tym tygodniu znajomy na spocie skasowal mi blady na vagu
-przeplywka(przed kasacja bledow zmieniona na sprawna)
-iebieski czujnik temp
-potencjometr przepustnicy
auto aczelo zupelnie inaczej chodzic ku mojemu bardzo wielkiemu zadowoleniu <ok>
dzis kumpel znow podlaczyl mi autko pod vaga i zadnych bldow nie wykrylo
i teraz moje pytanko, czy jesli bylo by cos nie tak z tps,niebieski czujnik, pzeplywka....
to bledy po przejechaniu 100 km (bo tyle zrobilem od piatku) znow powinny pojawic sie pamieci sterownika? i jesli ich ie ma to raczej juz sie eni pojawia ponownie czy potrzeba przejechac wiekrzy dystans... pozdraiwam
no wiec w tym tygodniu znajomy na spocie skasowal mi blady na vagu
-przeplywka(przed kasacja bledow zmieniona na sprawna)
-iebieski czujnik temp
-potencjometr przepustnicy
auto aczelo zupelnie inaczej chodzic ku mojemu bardzo wielkiemu zadowoleniu <ok>
dzis kumpel znow podlaczyl mi autko pod vaga i zadnych bldow nie wykrylo
i teraz moje pytanko, czy jesli bylo by cos nie tak z tps,niebieski czujnik, pzeplywka....
to bledy po przejechaniu 100 km (bo tyle zrobilem od piatku) znow powinny pojawic sie pamieci sterownika? i jesli ich ie ma to raczej juz sie eni pojawia ponownie czy potrzeba przejechac wiekrzy dystans... pozdraiwam