witam. jak w temacie szukam i szukam i nigdzie nie mogę znaleść schematu podciśnienia do silnika ABC. miałem auto w warsztacie i od tamtej pory dziwnie sie zachowuje. mam przeczucie że źle popodłanczał wężyki i chciałbym to sprawdzić. z góry dzięki za jakieś podpowiedzi.
Poprawiłem temat, następny źle nazwany pójdzie do kosza bez ostrzeżenia! Pamiętaj o dodawniu [ ]
//aldi
[2.6 ABC] schemat podciśnienia naprawdę nikt nie ma?
[2.6 ABC] schemat podciśnienia naprawdę nikt nie ma?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2011, 13:58 przez bany, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tam niema praktycznie żadnych rzeczy sterowanych podciśnieniowo (przynajmniej w manualu bez q). Jedynie do kolektora zaraz za przepustnicą idzie wężyk do map sensora który jest dość istotny. I możesz jeszcze mieć taki chałupniczo montowany zawór który u niemców montowali aby nieć niższą kategorie emisji spalin.
-
- Forum Audi 80
To możliwe że gazownicy się podpięli trójnikiem do map sensora zamiast wiercić osobne wyjście podciśnienia. Zobacz czy rurka odchodząca stamtąd i idąca za serwo się nie przetarła o nie.bany pisze:no tak koło przepustnicy wychodzi jeden do trójnika a tamte to już nie wiem gdzie bo mam gaz
Z tego co pamiętam to tak powinno być. Po stronie kierowcy powinien być ten wężyk a z drugiej strony zaślepione.bany pisze:mam pytanie a ten króciec co wychodzi spod odmy to tam ma być jakiś wężyk podłączony bo z drugiej strony jest taki sam i jest zaślepiony
-
- Forum Audi 80
Jak jest łapane to lewe jak nawet tutaj łapie lewe powietrze to nie powinno mieć to wpływu na pracę silnika. Tutaj niema przepływomierza aby lewe powietrze na drodze przepływomierz - przepustnica fałszowało odczyt.bany pisze:właśnie to mi nie daje spokoju że nie ma tam wężyka i może brać lewe powietrze
MAP sensor jest wbudowany w sterownik silnika i do niego podłączona jest ta rurka.
O co się dzieje z silnikiem że tak szukasz rozwiązania?