[b3] malowanie spojlera
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
raczej konieczny do plastiku bo ten się nagrzewa i później może ci puchnąć lub kurczyć się lakier.
na 2 góra 3 warstwy powinno starczyć 400ml no zależy jakie masz pojęcie do malowania
jak mogę ci poradzić tylko bierz od razu w sklepie końcówkę spraya nie punktową tylko liniową do malowania natryskowego(efekt jak malowanie pistoletem)
na 2 góra 3 warstwy powinno starczyć 400ml no zależy jakie masz pojęcie do malowania
jak mogę ci poradzić tylko bierz od razu w sklepie końcówkę spraya nie punktową tylko liniową do malowania natryskowego(efekt jak malowanie pistoletem)
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
podkładu wystarczy 1 jeśli ładnie pokryje
bazy w sumie ile ci starczy 1 puchą-generalnie zasada im więcej tym lepiej dlatego maluj równym strumieniem a korzystając z tej dyszy nałożysz i 5 warstw
co do klaru to osobiście nie stosowałem bo w mieszalni odradzili,gościu dobrał bazę z połyskiem
a na koniec po zaschnęciu papier 2500-3000 i na mokro jazda
bazy w sumie ile ci starczy 1 puchą-generalnie zasada im więcej tym lepiej dlatego maluj równym strumieniem a korzystając z tej dyszy nałożysz i 5 warstw
co do klaru to osobiście nie stosowałem bo w mieszalni odradzili,gościu dobrał bazę z połyskiem
a na koniec po zaschnęciu papier 2500-3000 i na mokro jazda
Bazy nie im więcej tyl lepiej, bazy tylko tyle aby równo pokryć kolorem, na to lakier bezbarwny, grubość według zaleceń producenta aby nie zgazował. Co do papieru na mokro 2500 po wyschnięciu to koledze zapewne chodziło o niwelację niedociągnięć. Po niwelacji paprochów papierem niestety trzeba to wszystko polerować maszyną polerską i specjalną pastą, więc postaraj się polakierować jak najładniej jeżeli nie posiadasz polerki.
Ogólnie to np. ja jestem przeciwnikiem spraya gdyż efekt jest nie trwały i nie ma do końca odpowiedniego połysku. Poza tym te lakiery nie utwardzaja sie do takiego stopnia jak lakiery samochodowe 2k.
A za taki spoiler lakiernik ci weźmie 100zł. Pomyśl tylko, na sam spray wydasz 40zł + paiery + lakier bezbarwny w sprayu + twój czas.
A za taki spoiler lakiernik ci weźmie 100zł. Pomyśl tylko, na sam spray wydasz 40zł + paiery + lakier bezbarwny w sprayu + twój czas.