W takim przypadku bez stresu. Sprawdź dla pewności pod wykładziną bagażnika.kamilziomek23 pisze:tak jak mówiłem, uderzenie nie było mocne (o czym świadczą małe szkody u tego, który mnie najechał) bo jechaliśmy w kolumnie w zasadzie wolno.
Nie ma mowy o pogiętych błotnikach.
[80/B3] Uderzenie w hak przy 40km/h
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W B3, hak zamontowany jest w miejscu mocowania zderzaka i do dna podłogi bagażnika. Jeżeli uderzenie rzeczywiście nie było mocne, to jedynie tylny pas mógł przemieścić się to wewnątrz, co może skutkować utrudnionym zamykaniem się pokrywy bagażnika. Sprawdź jeszcze szczeliny pomiędzy tylnymi błotnikami i drzwiami.
- kamilziomek23
- Forum Audi 80
tak więc jutro sprawdzę dokładnie szczeliny pomiędzy błotnikami a drzwiami.
bagażnik zamyka się normalnie więc tutaj nic się nie stało.
pod koniec tygodnia sprawdzę wszystko dokładnie pod dywanikiem w bagażniku.
mam nadzieję, że niczego nie znajdę bo tak jak mówię, niczego perzy oględzinach na miejscu zdarzenia nie zauważyłem więc rozjechaliśmy się z typem w pokojowych nastrojach
[ Dodano: 2011-09-19, 21:20 ]
wtedy ziomek, który Cię uderzył szybko jechał?
[ Dodano: 2011-09-20, 16:51 ]
[ Dodano: 2011-09-21, 15:04 ]
Temat do zamknięcia.
Nawet uderzenie przy małej prędkości tak jak u mnie skutkuje wygiętym pasem i wygiętą podłogą.
W moim przypadku jestem w dupie bo nie typ nie podał żadnych danych i pojechał bo z zewnątrz nie było widać żadnych uszkodzeń.
bagażnik zamyka się normalnie więc tutaj nic się nie stało.
pod koniec tygodnia sprawdzę wszystko dokładnie pod dywanikiem w bagażniku.
mam nadzieję, że niczego nie znajdę bo tak jak mówię, niczego perzy oględzinach na miejscu zdarzenia nie zauważyłem więc rozjechaliśmy się z typem w pokojowych nastrojach
[ Dodano: 2011-09-19, 21:20 ]
andi77 pisze:U mnie w poprzednim B3 pas pozostał na miejscu. Kosz bagażnika ucierpiał... oraz błotniki.IC69 pisze:to jedynie tylny pas mógł przemieścić się to wewnątrz
Oczywiście uderzenie samym hakiem.
wtedy ziomek, który Cię uderzył szybko jechał?
[ Dodano: 2011-09-20, 16:51 ]
Powiedzcie mi czy B3 szczelina między drzwiami a błotnikiem przez całą długość ma identyczną szerokość? chodzi o to, że błotniki mam proste a przerwa w miejscu, w którym drzwi 'wcinają' się w błotniki najbardziej przerwa jest trochę węższa. z tym, że nie wiem czy to jest efekt tego incydentu.kamilziomek23 pisze:tak więc jutro sprawdzę dokładnie szczeliny pomiędzy błotnikami a drzwiami.
[ Dodano: 2011-09-21, 15:04 ]
Temat do zamknięcia.
Nawet uderzenie przy małej prędkości tak jak u mnie skutkuje wygiętym pasem i wygiętą podłogą.
W moim przypadku jestem w dupie bo nie typ nie podał żadnych danych i pojechał bo z zewnątrz nie było widać żadnych uszkodzeń.