Witam. Efektem uderzenia w mój samochód (a dokładnie w hak) jest lekko zgięty tylny pas i lekko zgięta podłoga bagażnika w jednym miejscu.
Tutaj moje pytanie, efektem tego może być jakaś poważniejsza szkoda? Czy tylne koła mogły jakoś zmienić swoją geometrię albo zbieżność?
Warto to naprawiać? (na zewnątrz i pod samochodem nie widać najmniejszych uszkodzeń).
Problem jest tylko taki, że nie mam sprawcy, tzn. nie mam jego danych itp.
Poradźcie.
[80/B3] Zgięty tylny pas i podłoga bagażnika.
- kamilziomek23
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
A jednak.Efektem uderzenia w mój samochód (a dokładnie w hak) jest lekko zgięty tylny pas i lekko zgięta podłoga bagażnika w jednym miejscu.
Kamil po co założyłeś następny temat, trzeba było pisać w tamtym.
W B3, podłoga niema nic wspólnego z mocowaniem tylnej belki. Jeżeli nie odczuwasz w trakcie jazdy jakiś niepokojących zachowań samochodu, to możesz spać spokojnie, choć kontrolna geometria i test tylnych amortyzatorów, wcale by nie zaszkodziły.kamilziomek23 pisze:Czy tylne koła mogły jakoś zmienić swoją geometrię albo zbieżność?
Skoro masz wgnieciony pas, to zderzak powinien przesunąć się do przodu i wystawać poza obrys tylnych nadkoli. Jeśli jednak wszystko jest na swoim miejscu, a nie chcesz wydawać kasy na blacharza, to zabezpiecz tylko uszkodzone miejsca, antykorozyjnie.kamilziomek23 pisze:Warto to naprawiać? (na zewnątrz i pod samochodem nie widać najmniejszych uszkodzeń).
- kamilziomek23
- Forum Audi 80