Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80/B3] Zgięty tylny pas i podłoga bagażnika.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kamilziomek23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80/B3] Zgięty tylny pas i podłoga bagażnika.

Post autor: kamilziomek23 » 22 wrz 2011, 13:54

Witam. Efektem uderzenia w mój samochód (a dokładnie w hak) jest lekko zgięty tylny pas i lekko zgięta podłoga bagażnika w jednym miejscu.
Tutaj moje pytanie, efektem tego może być jakaś poważniejsza szkoda? Czy tylne koła mogły jakoś zmienić swoją geometrię albo zbieżność?
Warto to naprawiać? (na zewnątrz i pod samochodem nie widać najmniejszych uszkodzeń).
Problem jest tylko taki, że nie mam sprawcy, tzn. nie mam jego danych itp.

Poradźcie.

jabko_nb
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jabko_nb » 22 wrz 2011, 14:22

ja mysle ze tak jech na sprawdzenie bo moglo ci belke tynia do przodu sunać wedlug mnie jesli ci zgielo podloge w bagazniku

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 22 wrz 2011, 16:36

Efektem uderzenia w mój samochód (a dokładnie w hak) jest lekko zgięty tylny pas i lekko zgięta podłoga bagażnika w jednym miejscu.
A jednak.

Kamil po co założyłeś następny temat, trzeba było pisać w tamtym.
kamilziomek23 pisze:Czy tylne koła mogły jakoś zmienić swoją geometrię albo zbieżność?
W B3, podłoga niema nic wspólnego z mocowaniem tylnej belki. Jeżeli nie odczuwasz w trakcie jazdy jakiś niepokojących zachowań samochodu, to możesz spać spokojnie, choć kontrolna geometria i test tylnych amortyzatorów, wcale by nie zaszkodziły.
kamilziomek23 pisze:Warto to naprawiać? (na zewnątrz i pod samochodem nie widać najmniejszych uszkodzeń).
Skoro masz wgnieciony pas, to zderzak powinien przesunąć się do przodu i wystawać poza obrys tylnych nadkoli. Jeśli jednak wszystko jest na swoim miejscu, a nie chcesz wydawać kasy na blacharza, to zabezpiecz tylko uszkodzone miejsca, antykorozyjnie.

Awatar użytkownika
kamilziomek23
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamilziomek23 » 22 wrz 2011, 19:36

Podczas jazdy niczego złego nie słyszałem ani nie poczułem.
Jutro zrobię zdjęcie i wrzucę, pokażę jak dokładnie to wygląda. Obejrzę też jeszcze raz samochód i zobaczę czy zderzak wystaję.

Teraz rozpocząłem szukanie typa ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elementy karoserii”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl