[Cabrio 8G 2.6 ABC] Turkusowy zawrót głowy
Felga w turkusie na pewno nie będzie, a siatka grilla jest z RS2, jednak nieco przymęczona u góry. Harry próbował mi ją podleczyć, ale jednak wykorzystam do tego identyczną siatkę z obecnego stalowego grilla Kamei. Porównałem siatki i różnią się tylko tym 'oczkiem' na cyngiel otwierania maski
Na środku grilla zawita też czarna podstawka pod znaczek i chromowany zwykły emblemat oooo.
PS dopiero teraz zauważyłem, że te turkusowe cabrio ma fajnie zrezane wycieraczki. Chyba z passata po lifcie tak jak zrobił koleszka na naszym forum mieszkający poza granicami PL.
Na środku grilla zawita też czarna podstawka pod znaczek i chromowany zwykły emblemat oooo.
PS dopiero teraz zauważyłem, że te turkusowe cabrio ma fajnie zrezane wycieraczki. Chyba z passata po lifcie tak jak zrobił koleszka na naszym forum mieszkający poza granicami PL.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Atlas grill wyglada calkiem dobrze i jego rant w kolorze nadwozia to zawsze cos nowego. Tak jak w przypadku tego RS2. Znaczek mimo ze zmodyfikowany to trochę nie pasuje. Co innego jakbys miał chociaż układ hamulcowy z Porsche. Optycznie grill staje sie trochę mniejszy.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 14:11 przez KORU, łącznie zmieniany 1 raz.
KORU, moje cabrio ma oryginalne kierunkowskazy i halogeny z Porsche (nie z RS2) :-> miałem nawet pudełka z napisami Original Teile czy coś takiego
A w tym ujęciu RS2 nie podoba mi się ta ramka w kolorze. Pewnie skończy się tak, że ramka zewnętrzna będzie matowo czarna, a wewnętrzna część w lakierze.
Edit:
KORU, na tej ładniejszej fotce grill mi się podoba i właśnie widząc te foto miesiąc temu, zdecydowałem, że trysnę ramkę lakierem.
A w tym ujęciu RS2 nie podoba mi się ta ramka w kolorze. Pewnie skończy się tak, że ramka zewnętrzna będzie matowo czarna, a wewnętrzna część w lakierze.
Edit:
KORU, na tej ładniejszej fotce grill mi się podoba i właśnie widząc te foto miesiąc temu, zdecydowałem, że trysnę ramkę lakierem.
Oswietlenie Porsche to nie wszystko. Grill jest jak najbardziej OK tylko znaczek Porsche na nim nie pasuje Takie moje zdanie. Zobaczą twoje cabrio i bedą gadac o przyklejił sobie znaczek i myśli że ma Porsche. :mrgreen: Teraz taka moda jest ze nawet posiadacze A8 montują znaczki od S8. Tylko po co jak nie ma z nim wiele wspolnego. Taki nieuzasadniony gust. Dobra zapodaj potem foty jak to w calości wygląda bo jestem ciekaw.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
KORU, takie obiekcje powinnienes stosowac co do mojego grilla bo nie jest orginalem, a ja jestem zdania ze jezeli orgilnalny grill mial taki znaczek to tak trzeba go zakldac na samochodzie...
ramka w lakierze wyglada super, wraz ze znaczkiem zrobionym wyjacznie pod Twoj kod lakieru, lecz lezac na komodzie (badz na czym kolwiek lezy), czekam az zalozysz wtedy sie oceni, bo te zdjecie tego RS2 nie pokazuje dokladnie co i jak, a Ty zawsze strzelasz wysmienite foty ;]
ramka w lakierze wyglada super, wraz ze znaczkiem zrobionym wyjacznie pod Twoj kod lakieru, lecz lezac na komodzie (badz na czym kolwiek lezy), czekam az zalozysz wtedy sie oceni, bo te zdjecie tego RS2 nie pokazuje dokladnie co i jak, a Ty zawsze strzelasz wysmienite foty ;]
mi też się tak wydaje.KORU pisze: Grill jest jak najbardziej OK tylko znaczek Porsche na nim nie pasuje
Sam grill jest super i bardzo mi się podoba pomysł z pomalowaniem ramki grilla w kolor nadwozia ( jeszcze tak wyjątkowy kolor)
ale ten znaczek RS2 pasuje tu trochę jak znaczek M do BMW 316 takie moje zdanie
Kolczat jezeli chodzi o obiekcje u Ciebie to sam grill jest w porzadku (dobrze wykonany), ale znaczek RS2/Porsche gdy pod maską jest 1.9 TDI to juz kompletnie nie pasuje. :mrgreen: Może masz racje ze swoją teorią ale zobacz u Niemców grille RS2 na zlotach na róznych modelach B4 są przeważnie bez znaczka. Znaczek to tylko wyróżnik specjalnej wersji Audi jakim było RS2 Avant. To nie to samo co S-line prawie na kazdym modelu współczesnych Audi. Samego grilla mało kto odróżni od seryjnego, ale widząc znaczek a potem slysząc odgłos silnika bedzie już wiedział co to za wersja. O to tutaj chodzi.Kolczat pisze:KORU, takie obiekcje powinnienes stosowac co do mojego grilla bo nie jest orginalem, a ja jestem zdania ze jezeli orgilnalny grill mial taki znaczek to tak trzeba go zakldac na samochodzie...
Tak ale zdjęcia tych RS2 to nie sa moje foty. Zapodałem je z internetu. No proszę chyba jedyny człowiek z PKA80.pl który mnie docenił. Dziękuję za uznanie.Kolczat pisze:... bo te zdjecie tego RS2 nie pokazuje dokladnie co i jak, a Ty zawsze strzelasz wysmienite foty ;]
Dziękuję za opinię, bardzo się cieszę, że tylko znaczek RS2 w grillu Wam się nie podoba <ok>
Ale ja tym emblematem nie próbuję oszukać przechodniów na ulicy, że to RS2. Przecież każdy, kto wie co oznacza ten skrót, wie również, że w tej wersji nie było kabrioletów.
Tak samo obrzuca się ludzi jeżdżących VAGami z felgami BMW. Dlaczego mają zdejmować bawarską szachownicę, skoro felga pochodzi np. z X5? Ja nie widzę powodu, tak samo jak nie widzę jej przy instalowaniu grilla z RS2.
Z drugiej strony ja doceniam chęć rozpisania się w temacie emblematu RS2, przynajmniej wiem co ktoś sobie może pomyśleć widząc go na moim audi <ok>
PS stare fotele już znalazły nabywcę może ktoś załatwi koledze tylną kanapę w czarnej skórze do coupe?
Ale ja tym emblematem nie próbuję oszukać przechodniów na ulicy, że to RS2. Przecież każdy, kto wie co oznacza ten skrót, wie również, że w tej wersji nie było kabrioletów.
Tak samo obrzuca się ludzi jeżdżących VAGami z felgami BMW. Dlaczego mają zdejmować bawarską szachownicę, skoro felga pochodzi np. z X5? Ja nie widzę powodu, tak samo jak nie widzę jej przy instalowaniu grilla z RS2.
KORU, Kolczat chyba miał w intencji skomplementować mnie, a nie CiebieKORU pisze:Kolczat napisał/a:
... bo te zdjecie tego RS2 nie pokazuje dokladnie co i jak, a Ty zawsze strzelasz wysmienite foty ;]
Tak ale zdjęcia tych RS2 to nie sa moje foty. Zapodałem je z internetu. No proszę chyba jedyny człowiek z PKA80.pl który mnie docenił. Dziękuję za uznanie.
Z drugiej strony ja doceniam chęć rozpisania się w temacie emblematu RS2, przynajmniej wiem co ktoś sobie może pomyśleć widząc go na moim audi <ok>
PS stare fotele już znalazły nabywcę może ktoś załatwi koledze tylną kanapę w czarnej skórze do coupe?