Na zdjęciu widać, czego Ci brakuje.
BTW.
Ty masz wersję AR42 a Mrozu AR31.
[B3 SB] Wymiana turbiny z Garrett T2 na KKK K24
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Moderator
- Imię: Michał
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Na wstępie przepraszam jeśli taki temat już był, jednak ja nic podobnego w szukajce nie znalazłem, dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy
Kupiłem niedawno turbosprężarkę Garrett T3 i niestety w serii dmucha ona około 0.65bar, dodatkowo nie da się tego zwiększyć bez zastosowania MBC. I tutaj pojawia się moje pytanie - jaki MBC wybrać ? Pełno tego na allegro, tylko że niestety nie wiem co będzie najlepszym wyjściem
Zainteresował mnie zawór MBC firmy ProPerfekt mający tylko 2 króćce do przyłączenia wężyków i który wg opisu na aukcji działa w taki sposób, że jest zamknięty póki ciśnienie nie osiągnie nastawionej wartości, a po jej osiągnięciu natychmiast się otwiera. Czy jest to dobry sprzęt, który nie sprawia kłopotów po dłuższym czasie eksploatacji ? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że z zaworami tego typu (zawór z ceramiczną kulką i sprężynkami) są po pewnym czasie kłopoty z ich otwieraniem, w efekcie czego można "przedobrzyć" z ciśnieniem doładowania, a to może skończyć się tragicznie dla silnika <osohozi>
Pozdrawiam
Paweł.