Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 SB] Wymiana turbiny z Garrett T2 na KKK K24

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 07 wrz 2011, 17:19

Na zdjęciu widać, czego Ci brakuje.

BTW.
Ty masz wersję AR42 a Mrozu AR31.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 07 wrz 2011, 18:43

Konsultowałem sprawę tych brakujących elementów z mrozoo i wg niego mogę to po prostu pozaślepiać, czyli problem z głowy :mrgreen:

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 26 wrz 2011, 07:52

Na wstępie przepraszam jeśli taki temat już był, jednak ja nic podobnego w szukajce nie znalazłem, dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy :-)
Kupiłem niedawno turbosprężarkę Garrett T3 i niestety w serii dmucha ona około 0.65bar, dodatkowo nie da się tego zwiększyć bez zastosowania MBC. I tutaj pojawia się moje pytanie - jaki MBC wybrać ? Pełno tego na allegro, tylko że niestety nie wiem co będzie najlepszym wyjściem :-(
Zainteresował mnie zawór MBC firmy ProPerfekt mający tylko 2 króćce do przyłączenia wężyków i który wg opisu na aukcji działa w taki sposób, że jest zamknięty póki ciśnienie nie osiągnie nastawionej wartości, a po jej osiągnięciu natychmiast się otwiera. Czy jest to dobry sprzęt, który nie sprawia kłopotów po dłuższym czasie eksploatacji ? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że z zaworami tego typu (zawór z ceramiczną kulką i sprężynkami) są po pewnym czasie kłopoty z ich otwieraniem, w efekcie czego można "przedobrzyć" z ciśnieniem doładowania, a to może skończyć się tragicznie dla silnika <osohozi>

Pozdrawiam

Paweł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl