limal, w tym samym miejscu, jak na fotkach z pierwszej strony.limal19 pisze:w ktorym miejscu mam to wiercic
[b3 1.8 pm] stacyjka
stacyjaka
Witam mnie też ostatnio spotkała ta przyjemnośc pęknięta płetwa i przy okazji uszkodzona kostka poprostu supcio . :evil: Po zakupieniu kostki i stacyjki zabrałem się do pracy według waszych wskazówek poszło szybciej niż myślałem jedyne co mi zajeło trochę czasu to dopasowanie języka do starej stacyjki żeby wszystko lużno chodziło i po wyjęciu kluczyka uruchamiała się blokada kiery . Jak narazie wszystko śmiga 3 miesiąc dzięki za waszą pomoc pozdrawiam
Nadejszla wiekopomna chwila....
...i w audi się kręci kluczyk zapłon się świeci a nie ma startera
Dziś się trochę z tym bawiłem ale poległem oczywiście przy wyjęciu wkładu stacyjki,bo u mnie nie ma otworku i nijak to wydrzeć.No ale na to już mam odpowiedź po przeczytaniu tego wątku,więc jest ok.
Pytanie natomiast z innej beczki, mianowicie, czy są dostępne w sprzedaży same te płetwy stacyjki??Szukam na necie ale nijak znaleźć.
Bo może bym podmienił coby nie było dwóch kluczy no i stacyjki zamiennika która jak przeczytałem niestety jest lipnie wykonana a w sklepie Pan mi pokazywał Topran-a więc chyba to dolna półka.
Gdybym kupował całość są jakieś lepsze ,czy tylko serwis?
...i w audi się kręci kluczyk zapłon się świeci a nie ma startera
Dziś się trochę z tym bawiłem ale poległem oczywiście przy wyjęciu wkładu stacyjki,bo u mnie nie ma otworku i nijak to wydrzeć.No ale na to już mam odpowiedź po przeczytaniu tego wątku,więc jest ok.
Pytanie natomiast z innej beczki, mianowicie, czy są dostępne w sprzedaży same te płetwy stacyjki??Szukam na necie ale nijak znaleźć.
Bo może bym podmienił coby nie było dwóch kluczy no i stacyjki zamiennika która jak przeczytałem niestety jest lipnie wykonana a w sklepie Pan mi pokazywał Topran-a więc chyba to dolna półka.
Gdybym kupował całość są jakieś lepsze ,czy tylko serwis?
I chyba to jest najlepsze rozwiązanie.
[ Dodano: 2012-12-11, 21:54 ]
Stacyjka zmieniona ,kupilem używkę z dobrą płetwą,podmieniłem je i przy okazji zmieniłem kostkę na nową ori (140zł) bo była pęknięta.
Trudno było wywiercić tam otworek , ale miałem na szczęscie mała wiertareczkę na lince i udało się.
Trzeba tylko uważać na to aby ten plasticzek w środku co płetwa wchodzi nie przekręcił się bo wtedy stacyjka wchodzi ale nie przekręci się i blokuje.
Przy montażu warto posmarować wszystkie współpracujące tam w środku części , stacyjka wyraźniej miękko chodzi.
[ Dodano: 2012-12-11, 21:54 ]
Stacyjka zmieniona ,kupilem używkę z dobrą płetwą,podmieniłem je i przy okazji zmieniłem kostkę na nową ori (140zł) bo była pęknięta.
Trudno było wywiercić tam otworek , ale miałem na szczęscie mała wiertareczkę na lince i udało się.
Trzeba tylko uważać na to aby ten plasticzek w środku co płetwa wchodzi nie przekręcił się bo wtedy stacyjka wchodzi ale nie przekręci się i blokuje.
Przy montażu warto posmarować wszystkie współpracujące tam w środku części , stacyjka wyraźniej miękko chodzi.
-
- Forum Audi 80
A ja mam pytanie następujące. Czy płetwa przekręca się 1:1 w stosunku do kluczyka czy ma lekki luz? Bo jak wyjąłem kostkę stacyjki i złapałem za płetwę to kluczyk o pewien kąt się przesuwał i dopiero ciągnął za sobą płetwę i nie wiem czy tak ma być czy pewien element jest wyrobiony i stąd ten luz?
[ Dodano: 2013-01-20, 16:12 ]
BTW, czy ktoś wyjmował wkład stacyjki w automacie?
[ Dodano: 2013-01-20, 16:12 ]
BTW, czy ktoś wyjmował wkład stacyjki w automacie?
Czytając posty stwierdzam że u mnie przekaźnik 30 jest ok. Mam dziwny problem, przekręcam kluczyk, kontrolki są chce odpalić a tu rozrusznik nie kreci. Kostka stacyjki zmieniona, rozrusznik na krótko kreci. Jak sie zrobilo gorąco przy odpaleniu chwile musiałem przytrzymać kluczyk żeby rozrusznik zareagował, około 1-2 sekundy. Czyżby instalacja?? POMOCY
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie żadnego przekaźnika od rozrusznika (z wyjątkiem gdy w aucie jest automatyczna skrzynia biegów wtedy jest przekaźnik odcinający rozrusznik gdy skrzynia nie jest na P albo N i nie jest wciśnięty hamulec.m@x1313 pisze:Jest jeszcze jakiś inny przekaźnik od rozrusznika
Musisz mięć uszkodzoną kostkę stacyjki albo wyłamany bolec we wkładce stacyjki. Wyjmij kostkę i sprawdź czy przekręcając ją śrubokrętem odpali.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH