[B4 AEB] Wybór dłuższej skrzyni
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 AEB] Wybór dłuższej skrzyni
Cześć,
Niestety nie wiem nic w temacie skrzyń a potrzebuje dłuższej niż mam obecnie, ale niewiele
Jakie skrzynie podpasują do sedana quattro z silnikiem 1.8T aeb? Może z ng q jest dłuższa?
Proszę o jakieś porady i sugestie
Niestety nie wiem nic w temacie skrzyń a potrzebuje dłuższej niż mam obecnie, ale niewiele
Jakie skrzynie podpasują do sedana quattro z silnikiem 1.8T aeb? Może z ng q jest dłuższa?
Proszę o jakieś porady i sugestie
Podchodzi bezproblemu od A4 ale 5 gang i most.Rychu82 pisze:podejdzie skrzynia i most od A4 Q?
bo jak tak to 6-cio stopniowa bezapelacyjnie będzie najlepsza.
jeszcze chyba w S2 sedan byla szóstka?
Z 6 gang masz do kupienia wybierak z calym mechanizmem zmiany wał i most. I musisz zdbyć ori łapy albo dorobić jak u mnie.
W Avantach i sedanach S2 bywały skrzynie 6 tki.
Pozdro
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Najmocniejsza bo posiada dodatkowe łożysko igiełkowe na wałku głównym jak 6 gang.FranoF1 pisze:... z tego co wiem, to najmocniejsza to 6g CRB z rs2. Ale tam to nie wszystko pasuje, przynajmniej w konwersji z fwd na awdchmiel25 pisze:Dobra decyzja bo to najmocniejsza skrzynia <rotfl>Mabrothrax pisze:No i luz, myślę, że z 2.8q mi styknie :mrgreen:
pozdro
I nie było rozmowy o 6 gang tylko 5 gang.
w 2.8 q też były różne... mam jedną taką długą w garażu, przy 4 tys na piątym biegu chyba 170 na liczniku wiec to bedzie to. bo np u mnie seryjna z v6 2.6 ma dwójkę i trójkę dłuższą jak w poprzedniej 90 7a a już piątkę taką samą. bez sensu dla mnie ale narazie nie ma chęci do zmiany...jak cie interesuje taka długa to ją wygrzebie sprawdze symbol żebys wiedział czego dokładnie szukac
chmiel25 pisze:A4 nie ma blokady ale wystarczy ja przełożyć z b4 obudowa jest taka sama.aldi pisze:W A4 chyba niema blokady dyfra bo nie widziałem nigdy w A4ce magicznego przycisku. Chyba że jakoś inaczej jest tam załatwione.chmiel25 pisze: od A4 ale 5 gang i most.
Jak nie ma :-> ???
Jest blokada z tym ze elektroniczna... jakie by to było quattro bez blokady :mrgreen:
Czwarta generacja „wypchnęła” centralny dyferencjał Torsen T-1 który został zastąpiony Torsen’em II generacji. Natomiast w tylnej osi zastosowano system EDL czyli elektroniczną blokadę mechanizmu różnicowego.