[b4 abt] Coś huczy podczas jazdy
Niestety jeśli skrzynia huczy to wymiana oleju nic nie da.
Jeśli poziom oleju jest ok to jedyne co można ewentualnie zrobić do dolać jakiegoś uszlachetniacza do wysłużonych przekładni.
W 50% przypadków pomaga. Myślę że warto gdyż może przedłużyć żywot skrzyni o rok a w tym czasie nazbieramy na zmianę skrzyni.
Jeśli poziom oleju jest ok to jedyne co można ewentualnie zrobić do dolać jakiegoś uszlachetniacza do wysłużonych przekładni.
W 50% przypadków pomaga. Myślę że warto gdyż może przedłużyć żywot skrzyni o rok a w tym czasie nazbieramy na zmianę skrzyni.
WITAM
JA POSIADAM AUDI B4 SILNIK 2.0 BEZYNA. MAM DZIWNE HUCZENIE Z PRZODU OD STRONY PASARZERA . NIE WIEM CO TO JEST. WYDAWAŁO MI SIE ZE KRZYWA TARCZA WIEC WYMIENIŁEM OBIE NA NOWE I KLOCKI TEŻ A TO NIE BYŁO TO WIEC ŁORZYSKA NA AMORTYZATORACH OBU WYMIENIŁEM I TEŻ NIE POMOGŁO. PRAWY WACHACZ WYMIENIŁEM NA NOWY I TEŻ NIC NIE DAŁO CHCIAŁEM WYMIENIĆ ŁORZYSKA W KOŁACH ALE TO NIE MA SESU BO MAM WSZYSTKIE NOWE. SKRZYNIA BIEGÓW CHODZI ELEGANCKO. JESTEM MECHANIKIEM SAMOCHODOWYM ALE Z TAKĄ ZAGATKĄ SIE JESZCZE NIE SPOTKAŁEM . DZWIEK JES TYLKO JAK AUTO JEST W RUCHU NAWED NA LUZIE. POMURZCIE.
Kolego nie pisz z włączonym Caps Lock'iem, popraw to oraz pisownię wyrazów.
JA POSIADAM AUDI B4 SILNIK 2.0 BEZYNA. MAM DZIWNE HUCZENIE Z PRZODU OD STRONY PASARZERA . NIE WIEM CO TO JEST. WYDAWAŁO MI SIE ZE KRZYWA TARCZA WIEC WYMIENIŁEM OBIE NA NOWE I KLOCKI TEŻ A TO NIE BYŁO TO WIEC ŁORZYSKA NA AMORTYZATORACH OBU WYMIENIŁEM I TEŻ NIE POMOGŁO. PRAWY WACHACZ WYMIENIŁEM NA NOWY I TEŻ NIC NIE DAŁO CHCIAŁEM WYMIENIĆ ŁORZYSKA W KOŁACH ALE TO NIE MA SESU BO MAM WSZYSTKIE NOWE. SKRZYNIA BIEGÓW CHODZI ELEGANCKO. JESTEM MECHANIKIEM SAMOCHODOWYM ALE Z TAKĄ ZAGATKĄ SIE JESZCZE NIE SPOTKAŁEM . DZWIEK JES TYLKO JAK AUTO JEST W RUCHU NAWED NA LUZIE. POMURZCIE.
Kolego nie pisz z włączonym Caps Lock'iem, popraw to oraz pisownię wyrazów.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2011, 00:36 przez andrzejaudi, łącznie zmieniany 1 raz.
te elementy nie powodują huczenia; także nic dziwnego, że po ich wymianie nie jest lepiej.andrzejaudi pisze:TO WIEC ŁORZYSKA NA AMORTYZATORACH OBU WYMIENIŁEM I TEŻ NIE POMOGŁO. PRAWY WACHACZ WYMIENIŁEM NA NOWY I TEŻ NIC NIE DAŁO
andrzejaudi, , zmień koła z przodu na tył i zobacz czy dalej będzie huczeć. Jeżeli to nie pomoże to podnieś auto i pokręć każdym kołem być może usłyszysz niepokojące dzwięki.
Andrzej,jeśli to nie opona to obstawiałbym łożysko,sam ostatnio zmieniałem 3 tygodniowe na kolejne nowe,bo jakieś feralne się mi trafiło,ale jak ściągnąłem piastę to od razu było po stożkach widać pęknięcia,nawet ze dwa się rozsypały,a miały tylko 3 tygodnie,więc obadaj ich sprawę,potem z wyczuciem dokręć jak dobreandrzejaudi pisze:Dzięki , sprawdzę koła i jak to nic nie da to wymienię łożysko i się odezwę :mrgreen:
Mam nieco podobny problem co gobi2802 czyli słychać huczenie od ok 20km/h i wraz z prędkością coraz głośniej przy 100km/h muszę włączyć głośno radio żeby przeżyć. Auto kupiłem miesiąc temu i nie było żadnego problemu w pewnym momencie zaczęło huczeć pomyślałem że to pewnie łożysko w lewym przednim kole, ale jeździłem tak z tydzień wybrałem się na szutry do lasu i teraz jest już bardzo głośno, co ciekawe skręcając w prawo wycisza się to huczenie. Dziś sprawdzałem wszystkie koła czy to któreś z łożysk ( zakręciłem kołami w powietrzu i nic niepokojącego nie było słychać) czy to wina mechanizmu różnicowego?:/
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, 11:44 przez emil90, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Mój problem huczenia to było łożysko było nowe wymieniane na nowe, te pierwsze było dwa razy zakładane bo mechanik założył odwrotnie i kiedy nie mug włożyć piasty to sie zorietował. różnica jest ok 2 mn. A nowe łożysko dwa razy wkładane już huczy, szczela i to własnie od 20 km/h. wszystko sie okazało przy wymianie i teraz jest cisza , narescie
BARDZO JESTEM WAM WDZIĘCZNY ZA CENNE RADY !!!
Jak to mówią AUDI to nie kobieta o AUDI trzeba dbać POZDRAWIAM !
Mój problem huczenia to było łożysko było nowe wymieniane na nowe, te pierwsze było dwa razy zakładane bo mechanik założył odwrotnie i kiedy nie mug włożyć piasty to sie zorietował. różnica jest ok 2 mn. A nowe łożysko dwa razy wkładane już huczy, szczela i to własnie od 20 km/h. wszystko sie okazało przy wymianie i teraz jest cisza , narescie
BARDZO JESTEM WAM WDZIĘCZNY ZA CENNE RADY !!!
Jak to mówią AUDI to nie kobieta o AUDI trzeba dbać POZDRAWIAM !
Witam
Mój problem polega na tym, iż podczas jazdy w granicach od 50 - 110 coś buczy tj(bubububu). Jest to pulsacyjne. Z początku myślałem że może łożyska padają ale pojechałem do mechanika i wszytko ok. Łożyska dobre. Skrzynia wydaje się wporządku biegi wchodzą gładko bez problemów, nic nie szarpie. Olej w skrzyni jest. Nic nie strzela podczas jazdy. A ja nie wiem co to może być. Po przekroczeniu 100 km na godzinę jest ciszej. Czy to mogą być opony, które emitują taki dźwięk. Mam dębice furio i różne są opinie na ich temat. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Mój problem polega na tym, iż podczas jazdy w granicach od 50 - 110 coś buczy tj(bubububu). Jest to pulsacyjne. Z początku myślałem że może łożyska padają ale pojechałem do mechanika i wszytko ok. Łożyska dobre. Skrzynia wydaje się wporządku biegi wchodzą gładko bez problemów, nic nie szarpie. Olej w skrzyni jest. Nic nie strzela podczas jazdy. A ja nie wiem co to może być. Po przekroczeniu 100 km na godzinę jest ciszej. Czy to mogą być opony, które emitują taki dźwięk. Mam dębice furio i różne są opinie na ich temat. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam