Witam, kolegów i koleżanki...
mam taki problem, że po wymianie spalonych żaróweczek w moim liczniku VDO zaczęła slabiej świecić wskazówka prędkościomierza oraz dużo slabiej są podświetlone liczniki kilometrów.. czy ktoś może wie co jest tego przyczyną? dodam, że na plytce drukowanej (tej głównej) wszystkie luty i ścieżki posprawdzalem są OK, płytki samego prędkościomierza jeszcze nie przeglądałem bo nie mogłem sobie poradzić ze zdjęciem wskazowki... moje pytanie jest też takie, czy w samym liczniku prędkości oprocz dwóch żaroweczek podświetlających tarczę które znajdują się na glownej plycie drukowanej są lub jest jakieś dodatkowe oddzielne podświetlenie wskazówki i licznikow kilometrów? wskazowka obrotomierza świeci o wiele mocniej i jest w nocy b.dobrze widoczna czego nie mogę powiedzieć o wskazowce prędkości... no sami ocencie
prosze pomóżcie bo mimo że jestem elektrykiem-elektronikiem z zawodu to nie mogę rozgryźć trgo problemu...
[B4 1Z] słabo świecąca wskazówka licznika prędkości
- antares2000
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- antares2000
- Forum Audi 80
sprawdzić moc wszystkich żarówek. Niektóre sztuki potrzebują wiekszej mocy, by móc podświetlić większą powierzchnię lub bardziej oddaloną, dlatego czasami we własnym zakresie warto zwiększyć moc na 2W - taka żarówka nie powinna niczemu przeszkadzać. Sam ma załozone 2W + kapturki i nic złego sie nie ma prawa się dziać.
Nadmieniam że dostepne są żarówki 1,2; 1,1 i 2W
Nadmieniam że dostepne są żarówki 1,2; 1,1 i 2W
- antares2000
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Jest coś takiego jak rozproszenie ciepła, nie jeden już licznik, czujnik widziałem uwalony przez złe wkładana żarówki, skoro producent zaleca i dał 1,2W to musi coś w tym być. Po drugie nie wytrzyma przy 2W potencjometr. Owszem jeżeli robimy krótkie odcinki nic się nie stanie bo nie zdąży się nagrzać.