[B3 PP 1.6, 51KW]szarpanie na benyznie, a na gazie brak mocy
- markus2208
- Forum Audi 80
[B3 PP 1.6, 51KW]szarpanie na benyznie, a na gazie brak mocy
Witajcie, wiem ze takich tematów co mój jest dużo ale żaden mi nie odpowiada. Moje audi to 1.6B+G 70KM. Moja prośba jest taka abyście mi poradzili co mogę zrobić z szarpaniem gdy jest na benzynie. Mogę tylko powiedzieć że na przewodach przebicia nie ma, co może być tego przyczyną? A na gazie w ogóle nie ma mocy, nie ma szans żeby pojechać na gazie. Co muszę w tym przypadku zrobić?? Proszę, pomóżcie.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2011, 13:51 przez markus2208, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
_uwaga
Szarpie jak jedziesz z stałą prędkością czy przyspieszasz? Obroty biegu jałowego ma stabilne? Sam nie gaśnie?
Masz specyficzny gaźnik w nim lubią zdarzać się takie historie.
Na gazie dużo masz przejechane? Może parownik już się skończył albo wymaga regulacji.
Zobacz czy tzw. "podstawa gaźnika" nie pękła.
Szarpie jak jedziesz z stałą prędkością czy przyspieszasz? Obroty biegu jałowego ma stabilne? Sam nie gaśnie?
Masz specyficzny gaźnik w nim lubią zdarzać się takie historie.
Na gazie dużo masz przejechane? Może parownik już się skończył albo wymaga regulacji.
Zobacz czy tzw. "podstawa gaźnika" nie pękła.
- davidpolska
- Forum Audi 80
- markus2208
- Forum Audi 80
aldi jadę sobie normalne na 4 przy prędkości 70 a tu nagle zaczyna szarpać. obroty silnika mam stabilne - nie skaczą i samochód sam nie gaśnie. natomiast co zrobić z tym gaźnikiem?? a na temat gazu to chyba coś jest z reduktorem, i tu moje kolejne pytanie, czy dać go do regeneracji czy kupić nowy??
natomiast davidpolska gdzie znajdują się te wężyki podciśnienia bo jestem zielony, może mógłbyś dać jakieś zdjęcie lub schemat?
z góry dzięki
natomiast davidpolska gdzie znajdują się te wężyki podciśnienia bo jestem zielony, może mógłbyś dać jakieś zdjęcie lub schemat?
z góry dzięki
-
- Forum Audi 80
Jak szarpie tak samo przy jeździe na benzynie i na gazie to mało prawdopodobne aby gaźnik i parownik były uszkodzone.
Gaz masz I czy II generacji?
Pewnie to przez układ zapłonowy albo ssie gdzieś lewe powietrze za gaźnikiem.
Moim zdaniem warto kupić nowy parownik bo jak ktoś spieprzy regenerację to mogą być problemy.
Gaz masz I czy II generacji?
Pewnie to przez układ zapłonowy albo ssie gdzieś lewe powietrze za gaźnikiem.
Moim zdaniem warto kupić nowy parownik bo jak ktoś spieprzy regenerację to mogą być problemy.
- markus2208
- Forum Audi 80
Co do gaźnika to będę musiał go sprawdzić, a jeżeli chodzi o gaz to w ogóle nie da się na nim jeździć i silnik traci moc. Co do generacji to nie wiem czy mam I czy II. Byłem ostatnio na regulacji gazu i gościu powiedział że w reduktorze mogą być popękane membrany i będzie go trzeba regenerować. Koszt tego to podobno 80zł. I czy opłaca się kupić nowy czy go zregenerować?
-
- Forum Audi 80
A sorry zrozumiałem że szarpie też na gazie. A na benzynie ten gaźnik lubi robić psikusy. U mnie szarpał czasami podczas przyspieszania ale jeździłem w większości przypadków na LPG to mi nie przeszkadzało.
Tutaj masz książkę z jego opisem http://rapidshare.com/files/328971493/g ... di_80_.rar
80zł za regeneracje to dobra cena, u mnie biorą więcej.
Tutaj masz książkę z jego opisem http://rapidshare.com/files/328971493/g ... di_80_.rar
80zł za regeneracje to dobra cena, u mnie biorą więcej.
- markus2208
- Forum Audi 80
dobra to ja jeszcze bede sprawdzal ten gaznik, a pozniej powymieniam swiece
[ Dodano: 2011-10-27, 23:46 ]
witajcie, odzywam sie po dosc dlugim czasie. samochod zrobiony - nowe filtry, swiece i przeowdy. moja perełka smiga jak dawniej. a i dodatkowo kupilem chromowane ramki pod tablice. wyglada swietnie, polecam je wszystkim!
[ Dodano: 2011-10-27, 23:46 ]
witajcie, odzywam sie po dosc dlugim czasie. samochod zrobiony - nowe filtry, swiece i przeowdy. moja perełka smiga jak dawniej. a i dodatkowo kupilem chromowane ramki pod tablice. wyglada swietnie, polecam je wszystkim!